Jump to content


Photo

Mondeo Mk3 2.0 Duratec Thermostat


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 chris46

chris46

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Ford Model: Mondeo 2.0 duratec
  • Location: Lincolnshire

Posted 09 March 2011 - 12:37 AM

Hi ,

May I ask for a little help please ?.

I fear my thermostat has stuck open and would like to know if I have to buy the whole housing or if I could get just the thermostat itself ?.

Any help would be very much appreciated.

Regards

Chris

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,558 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 09 March 2011 - 04:04 PM

see here
http://www.eurocarpa...e3306dd6aa

#3 fishpond 47

fishpond 47

    Feet Under The Table

  • FOC Supporters
  • 363 posts
  • Ford Model: mk3 mondeo x2 + a ka

Posted 09 March 2011 - 05:44 PM

http://cgi.ebay.co.u...=item1c159b1f20

http://cgi.ebay.co.u...=item415742de44

http://cgi.ebay.co.u...=item3f0747aef2

the third one is a new one (tbh I would fit new not a used one as theres a lot of messing in fitting it and you dont want the messing twice), half the price of the one from europarts

#4 chris46

chris46

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Ford Model: Mondeo 2.0 duratec
  • Location: Lincolnshire

Posted 09 March 2011 - 06:48 PM

Hi my car is a 2.0 petrol .Will the TDCI thermostat fit ? I was hoping to buy just the actual thermostat not the whole housing . I recently had the same problem with my Vectra and was sold the wrong housing so I dismantled it and fitted the new stat into my old housing so was hoping to do the same on the Ford.
Is it a big job and do I need any special tools and lastly us there anything I need to know to help ne change it ?
Thank you for your help . Chris

#5 chris46

chris46

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Ford Model: Mondeo 2.0 duratec
  • Location: Lincolnshire

Posted 09 March 2011 - 07:20 PM

One more thing if I may ? Is it possible to fit the mechanical thermostat from Cosworth for the duratec because its only 40 from Burton . Thank you.


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users