Ford Owners Club - Ford Forums Messages

Club Announcements

Ford Fair 2016: Tickets and stand passes are now available to purchase. More info here.

Review your Ford: Help others when it comes to buying a car like yours and review your Ford now

Ford Car Parts: View All ford car parts by category. Look for Ford Car Parts now!

AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


Sign in to follow this  
Followers 0
xantax73

Cold Running Fault

1 post in this topic

Hi new member here after a little advice/guidance.

My car is a 1999 S plate 1.8 petrol manual, owned for a week or so now, when cold the car cuts out regularly until engine is warm, I am assuming that the idle control valve is at fault here or possibly a faulty temperature sensor misreading the engine condition, does this sound right?

I am replacing the idle control valve on Wednesday anyway.

Also another the odd thing is that whilst the engine is cold and cutting out the speedo does not work at all, but when the engine gets to normal temperature the speedo works as it should. Is there anyway in which the two faults could be connected?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0