• Huge Range of Ford Parts
      Huge Range of Ford Parts
    • 1000's Of Fords For Sale
      1000's Of Fords For Sale
    • Savings Up to 15% Off For Members
      Savings Up to 15% Off For Members
    • Share Your Car Experience
      Share Your Car Experience
    • Get Your Club gear
      Get Your Club gear
    • Join Premium & Save
      Join Premium & Save

AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


Sign in to follow this  
Followers 0
xantax73

Cold Running Fault

1 post in this topic

Hi new member here after a little advice/guidance.

My car is a 1999 S plate 1.8 petrol manual, owned for a week or so now, when cold the car cuts out regularly until engine is warm, I am assuming that the idle control valve is at fault here or possibly a faulty temperature sensor misreading the engine condition, does this sound right?

I am replacing the idle control valve on Wednesday anyway.

Also another the odd thing is that whilst the engine is cold and cutting out the speedo does not work at all, but when the engine gets to normal temperature the speedo works as it should. Is there anyway in which the two faults could be connected?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0