Jump to content


Photo

Mondeo 2.0 Zetec


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Barry

Barry

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 5 posts
  • Ford Model: Mondeo

Posted 01 November 2008 - 11:27 PM

Took my car out got about 500 yds away and it stalled on me. tried bumping & jump starting it but it still wondnt go.. Ignition lights come on when you turn the key but dosent crank over. any ideas please. someone said it could be the imoboliser or the key? thanks

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,467 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 02 November 2008 - 07:25 AM

it does sound like the imboliser playing up, without inspection its hard to say what could be the root of the problem.

#3 Barry

Barry

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 5 posts
  • Ford Model: Mondeo

Posted 02 November 2008 - 09:52 AM

it does sound like the imboliser playing up, without inspection its hard to say what could be the root of the problem.



mintalkin ...Many Thanks for your reply... is there a way to bypass this or is it a trip to the garage.

#4 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,467 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 02 November 2008 - 02:47 PM

it could be that your keys has lost it programme take a read here it might help or it might be a trip to the garage
http://www.mirez.co.uk/KeyProg.htm

#5 frags

frags

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 6 posts
  • Ford Model: mondeo zetec
  • Location:

Posted 03 January 2009 - 07:11 PM

just an idea. have you checked all the cells of the battery are maintaining charge. Mine failed one and had to recharge every three days till i bought new one. starts first time now. This cold weather were having is not helping either.

#6 taz251

taz251

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Ford Model: mondeo 1.8 lx s reg moondust silver mrk2

Posted 07 January 2009 - 03:42 AM

Try locking and opening your doors again cause i had the same problem but try it on the passenger door cause i had same prob and that seemed to sort it out

#7 SierraYankee99

SierraYankee99

    Too much time on the boards

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 859 posts
  • Ford Model: Ford
  • Location:

Posted 07 January 2009 - 11:10 AM

If its the immobilisor at fault the security light should stay lit when the keys turned. If you are using a remote fob, take the end off it and clean all the fluff and dust out of the keyfob. Have had this myself with my ford key. Curiously, my Jag key has never had this problem.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users