Jump to content


Photo

Engine Management Light Reporting Turbo Problem


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Swiss_Saint

Swiss_Saint

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Ford Model: Focus Ghia 1.8 tdi estate

Posted 29 March 2011 - 11:29 AM

I have an 04 focus Ghia 1.8tdi estate and it has been pretty reliable since I got it 3 years ago.

I recently had the clutch replaced and all was fine but now about 3/4 weeks later the engine management light has come on. I got it diagnosed and it brought up 3 turbo related issues however I have suffered no loss of power.

Question is could the new clutch and the EM light be connected somehow as the car is running fine even though my mechanic is scratching his head as according to the codes I should have no or limited power!!!. First time it came on he checked the car over and could not find anything so reset the light. I then drove around 400 miles (scotland and back as well as liverpool - manchester a number of times) with no issues.

Light came on again last night so it is going in again but again no loss of power.

Any bright ideas folks?

SS

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,543 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 29 March 2011 - 03:07 PM

do you know the codes its throwing up?


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users