• 1000's Of Fords For Sale
      1000's Of Fords For Sale
    • Join Premium & Save
      Join Premium & Save
    • Savings Up to 15% Off For Members
      Savings Up to 15% Off For Members
    • Get Your Club gear
      Get Your Club gear
    • Huge Range of Ford Parts
      Huge Range of Ford Parts
    • Share Your Car Experience
      Share Your Car Experience


Sign in to follow this  
Followers 0
Uberwagon

Strange MK1 Focus issue

2 posts in this topic

Hi all

A few problems with a 99T 1.8 Focus Zetec

Firstly, the air con, when you switch it on you get a slight burning smell and then the revs drop. I fear the pump itself is seized? Is there a common issue with these which could cause similar symptoms?

Since removal of the head unit for a possible replacement there have been a couple of weird goings on.

The rear screen wont work. You can hear the relay click but it wont latch. I have checked the fuses for the screen but they all seem ok. Have these relays been known to not latch or have problems? It's the yellow one behind the glovebox, a 40AMP 4 pin relay.

The head unit only works for 1 hour and then turns off. It works finer if you switch it on again but it is annoying. Any ideas?

regards

Dave!

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

The head unit only works for 1 hour and then turns off. It works finer if you switch it on again but it is annoying. Any ideas?

It is normal for the head unit to switch off after one hour if it is used with the ignition off. On mine it briefly displays '1 Hour' when first switched on.

If used with the ignition on, whether or not the engine is running, it should operate continuously.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0