AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


Sign in to follow this  
Followers 0
Jeff McCrory

Fiesta Mk7 Dashboard Lights

11 posts in this topic

The door lock and hazard warning lights on my dash don't seem to illuminate at night :( Is this normal? Car is only 2 months only, just noticed it.

fiestadash.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

when you press them do they illuminate?

other than that i would say a connection...take it back and get it sorted under warranty.

Share this post


Link to post
Share on other sites

when you press them do they illuminate?

other than that i would say a connection...take it back and get it sorted under warranty.

No, they never illuminate. The tiny little red led on the lock button does light when you lock the doors but the orange backlight never works. Booked in for tomoro!

Share this post


Link to post
Share on other sites

The little orange led on the lock button does light when you lock the doors and hazard will flash when its pressed. They will not illuminate at night

Share this post


Link to post
Share on other sites

The little orange led on the lock button does light when you lock the doors and hazard will flash when its pressed. They will not illuminate at night

My hazard light doesn't flash when pressed.

Surely the lights should light up, like this...

fiestadash2.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

The hazard lights will not flash when you press the lock button from inside the car. They will only flash when you lock the car from the outside with the key.

As for the button lighting up, i'm sure it does once you put your headlights on. I'm not 100% sure about this as i now have the Sony radio.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Got it fixed. Apparently a bug in the headunit's firmware, updating to the latest firmware fixed the issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Got it fixed. Apparently a bug in the headunit's firmware, updating to the latest firmware fixed the issue.

Hi

Just been reading your post regard the Mk7 dashboard lights and I'm sure both my switches illuminate but I will check this evening when it's dark.

Both switches obviously should illuminate when the headlights are turned on because a software update sorted your issue out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

after reading this i was intiged so had a play around withe the display setting's. if it is set to automatic dim then when the headlights/sidlights are switched on then the lock annd hazard light button light up but if you have it set to daylight which meens when the lights are switched on the screen doesnt dimm it's self then the lock hazard light switches do not come on regardles of wheter the lights are on or not.

Paul

Share this post


Link to post
Share on other sites

after reading this i was intiged so had a play around withe the display setting's. if it is set to automatic dim then when the headlights/sidlights are switched on then the lock annd hazard light button light up but if you have it set to daylight which meens when the lights are switched on the screen doesnt dimm it's self then the lock hazard light switches do not come on regardles of wheter the lights are on or not.

Paul

+1

I missed this thread but was wondering the same, when I wanted to use my hazards at night and couldn't find the switch, ended up locking my doors instead, potentially dangerous? If you go into the display settings and switch between auto-dimming and daylight, then the hazard light stays illuminated when the sidelights are on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Got it fixed. Apparently a bug in the headunit's firmware, updating to the latest firmware fixed the issue.

Hi

I've been following this thread with interest and it seems that from the last couple of responses, the issue can be solved by going into the 'display settings' and ensuring that 'auto-dimming' is selected.

This just leaves me wondering why a firmware update was required to fix your issue?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0