Jump to content


Show
Photo

Boot wont open and rear wiper wont.. wipe!


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 PaulD76

PaulD76

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 5 posts
  • Ford Model: Ford KA
  • Location:

Posted 20 November 2008 - 04:54 PM

Hello

I brought a Ford KA for my wife in 2005 and its been a good little car.. but now it has a problem thats hopefully nothing major.

The boot has always been a bit tempremental to open.. sometimes id have to press the button and push down to get it to open.. but now it just wont budge.

Also the rear wipers have stopped doing anything, the water comes down but just leaves a clear trail :(

Any advice? seems funny they both stopped around the same time. Dont wanna take it anywhere unless i can avoid it..

Cheers :D

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,464 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 21 November 2008 - 05:53 PM

first thing is to check for any broken wires or contacts in the wireing loom at the boot hinges.

#3 PaulD76

PaulD76

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 5 posts
  • Ford Model: Ford KA
  • Location:

Posted 24 November 2008 - 06:31 PM

Cheers! I will take a look tomorrow when its light and hopefully not so cold!!!! I also dont think the rear window demister is working, but the lights are working! Are they 3 things on one set of cables??
PS i should have mentioned i cant actually open the BOOT at all, even with the key. i will have to have a proper look tomorrow from the back seats!

#4 PaulD76

PaulD76

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 5 posts
  • Ford Model: Ford KA
  • Location:

Posted 25 November 2008 - 12:42 PM

Is there a way to manually open the boot? It seems the problem is the contact, i can see a bit of tesco bag has got stuck in between (damm tesco! lol)...

I also read this which seems to explain the problems im having.. the only problem is now i cant open the boot to clean it!!!!

"Actually, an intermittent faulty boot release and rear wiper sounds like a dirty contacts to me. Make sure that shiny copper bit on the inside "lip" of the boot isn't obscured and has a clean contact with the corresponding bit on the ridge on the bottom of the door-hatch itself. If it doesn't make contact. then these electrics won't work."

#5 PaulD76

PaulD76

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 5 posts
  • Ford Model: Ford KA
  • Location:

Posted 25 November 2008 - 01:02 PM

hurah i fixed it..

in the back, bit of wrestling, took of a plastic panel which gave me better access, checked all the cables, sprayed a bit of wd40 at the lock. removed as much stuck plastic as i could and bingo! hurah.

even the wipers and demister works again. good news


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users