• Savings Up to 15% Off For Members
      Savings Up to 15% Off For Members
    • Share Your Car Experience
      Share Your Car Experience
    • Get Your Club gear
      Get Your Club gear
    • 1000's Of Fords For Sale
      1000's Of Fords For Sale
    • Huge Range of Ford Parts
      Huge Range of Ford Parts
    • Join Premium & Save
      Join Premium & Save


Sign in to follow this  
Followers 0
yoda

Galaxy Wiper Issues

3 posts in this topic

Hi,

First post and yes I'm a person in need!! I own a 2004 TDI Galaxy.

My front wipers have a fault. They will move slowly in a intermittent motion, moving then stopping, approx. six times. They get part the way up the screen and stop altogether. When you move the wiper stalk to the of position they return to park an stop. If you do this several times they will eventually wipe the screen and work, but a little slowly.

I know similar problems have been covered on here already but my symptoms are a little different.

I haven't had chance to look at it yet but intend to do so as soon as possible. Any help and advice would be very, much appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Hi Yoda,

same thing happened to me last year and its the bearings seizing up on the wiper mechanism.

I've heard that you can sometimes free them up by greasing them but dont know how as mine were replaced by AA on a servie plan

John49

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

First post and yes I'm a person in need!! I own a 2004 TDI Galaxy.

My front wipers have a fault. They will move slowly in a intermittent motion, moving then stopping, approx. six times. They get part the way up the screen and stop altogether. When you move the wiper stalk to the of position they return to park an stop. If you do this several times they will eventually wipe the screen and work, but a little slowly.

I know similar problems have been covered on here already but my symptoms are a little different.

I haven't had chance to look at it yet but intend to do so as soon as possible. Any help and advice would be very, much appreciated.

i had a similar issue, i opened the bonnet and using WD40 and straw, sprayed everything connected to the wipers that should move. i went OTT, but felt that the cost of half a can of WD was worth it. 3 weeks on, they're still working fine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0