Jump to content


Photo

Sound System!


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Josh.Henderson

Josh.Henderson

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Ford Model: Escort

Posted 09 May 2011 - 01:20 PM

I have got a 97 escort 1.4 and I have fitted an aftermarket cd player and I have noticed that when I cut the engine it cuts the power completely from the stereo, as a result of this I lose all of speaker presets radio stations that are stored which is quite annoying!

I was wondering if there was anyway of stopping this from happening?I

Thanks

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 mr pompey

mr pompey

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 81 posts
  • Ford Model: st24

Posted 09 May 2011 - 03:49 PM

it sounds like the live feed from the stereo is not connected up right, ( normally yellow i think in colour) which helps keeps all presets stored,

if the block u have is not the right 1, then find a live feed, ie the cig lighter and connected it that,

#3 vinnyvangough

vinnyvangough

    Ford Enthusiast

  • Moderator
  • 2,325 posts
  • Name: Steve
  • Ford Model: 2003 Focus TDCi, Escort Mk6 RS2000, Mk2
  • Year: 2003
  • Location: Devon

Posted 09 May 2011 - 05:00 PM

Swap the yellow and red wires around.

Think yellow has to go to red, and red has to go to yellow.

#4 Josh.Henderson

Josh.Henderson

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Ford Model: Escort

Posted 09 May 2011 - 06:01 PM

Swap the yellow and red wires around.

Think yellow has to go to red, and red has to go to yellow.



I have already tried and does not seem to have cured it! It's quite a pain in the !Removed! having to reset my speakers every time and re-tuning my radio stations!

#5 Josh.Henderson

Josh.Henderson

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Ford Model: Escort

Posted 09 May 2011 - 06:50 PM

I think it is probably what mr Pompey said but I don't really want to be cutting wires left right and centre and my car doesnt start lmao!

When I used this cd player in my Corsa I had to switch the wires to keep the memory but then it worked...and when I switched the engine off the red light on the front of the cd player kept flashing but in my escort the red ligh stops flashed when the engine or electrics are switched off!

#6 vinnyvangough

vinnyvangough

    Ford Enthusiast

  • Moderator
  • 2,325 posts
  • Name: Steve
  • Ford Model: 2003 Focus TDCi, Escort Mk6 RS2000, Mk2
  • Year: 2003
  • Location: Devon

Posted 09 May 2011 - 11:06 PM

Yes i had the same.

I took the stereo out of my Escort and put it into the Corsa. Had to swap the red and yellow wires. Now i have put it into my RS2000 i have had to swap the wires again.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users