Jump to content


Show
Photo

Diesel Missfire


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 pistonbroke

pistonbroke

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: 2001 mondeo 2.0 Diesel
  • Location:

Posted 23 November 2008 - 03:48 PM

Hello Chaps

I've got a problem with my 2001 Mondeo 2.0ltr Diesel - 155000 miles

I get blueish white smoke when starting from cold and the engine runs a little lumpy'
this clears up after a while and it runs fine until it gets hot, it then starts to misfire a bit and then gets worse until it stops and won't restart until it's cold.
I have replaced the fuel filter - cleaned the EGR - replaced the temp sensor, with no effect

Any ideas

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Russ

Russ

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 293 posts
  • Ford Model: Fiesta 1.4i zetec

Posted 24 November 2008 - 05:33 PM

Hello Chaps

I've got a problem with my 2001 Mondeo 2.0ltr Diesel - 155000 miles

I get blueish white smoke when starting from cold and the engine runs a little lumpy'
this clears up after a while and it runs fine until it gets hot, it then starts to misfire a bit and then gets worse until it stops and won't restart until it's cold.
I have replaced the fuel filter - cleaned the EGR - replaced the temp sensor, with no effect

Any ideas


Have you checked the plugs and relays? Try putting injector cleaner through the fuel as well. Also see how dirty your fuel filter is and lastly, are you 'losing' oil? ( blue smoke is normally a sign of burning oil )


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users