Jump to content


Streetka Driving Me Nuts!!

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 smcdonald1000



  • New Member
  • Pip
  • 9 posts
  • Ford Model: streetka

Posted 28 May 2011 - 06:17 PM

I've had my 05 SK for a month and have no end of problems - this time it's the alarm system - when i lock the car by remote after 60 seconds all the flashers start (but I get NO audible sound) & the battery drains as the flashers won't go off. :angry:. if I lock it by using the key it doesn't happen but I suppose the car isn't alarmed this way ??

also, the air con isn't working

has anyone any ideas before I take a flipping sledge hammer to it!


Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 nickdando


    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 32 posts
  • Ford Model: VW up!
  • Location: Cambridgeshire

Posted 28 May 2011 - 06:58 PM


The air-con on mine was ineffective, not providing any cold air, so getting the system re-charged did the trick. I had to have a new condenser fitted.

Have you tried opening and closing the tonneau cover to make sure that it's properly shut? That does seem to stop a number of strange electrical problems. However, there are still electrical gremlins. Sometimes the "headlights on" buzzer doesn't work, sometimes the alarm goes off for no apparent reason.


#3 digidash


    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 101 posts
  • Ford Model: cougar
  • Year: 2014
  • Location:

Posted 29 May 2011 - 10:40 AM

hi sue, your ac has known issues but we will try to sort out alarm first. (you do know you can take it back for free repair or refund dont you?) anyway can you feel damp/wet on front carpets?

if you lift the bonnet and find the alarm pin-switch it should have a connector with 2 wires going to it???? unplug it make a bridging wire to join the 2 together at the plug.....does this solve alarm problem? if so 2 choices

1 make wire permanent but bonnet will not be alarmed

2 buy new part

regards steve

#4 smcdonald1000



  • New Member
  • Pip
  • 9 posts
  • Ford Model: streetka

Posted 31 May 2011 - 02:26 PM

Hi Steve

nope - my mats are dry - but I think thats becuase the aircon isn't working -
Ive a feeling the previous owner has had problems with both the alarm and aircon and has disconnected both!

Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users