Jump to content


Photo
- - - - -

1.3 fiesta clicking behind glovebox.


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 John_1.3

John_1.3

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: mk5

Posted 30 November 2008 - 12:38 AM

Hello,

Iv had a Ford fiesta 1.3 for around 7 months now, all was fine untill the other day i noticed some kind of clicking noise coming from behind the glove box...when the car is in neturel it all seems fine and the noise stops, but when in gear and driving it starts again?

The car is due a service but I can't see what part of the car could be causing this noise in this section of the dash/under the bonett.

Any ideas? :huh:

Thanks in advance, John

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,466 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 30 November 2008 - 02:36 PM

most likely a relay clicking, the em relay will be the prime suspect.

#3 John_1.3

John_1.3

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: mk5

Posted 01 December 2008 - 08:43 AM

Right...Well if things wasnt bad enough, recently iv noticed that I am getting oil around the ridge of the eingine and where the spark plugs go into the engine oil is building up, and is either dripping down under the top of the engine or there is another leak out of sight.

Would this explain the kinda sucking/clicking noise?

Cheers for your help, and sorry for my lack of technical ability

John

#4 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,466 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 01 December 2008 - 03:32 PM

if oil is leaking from around the top of the engine it could be a rocker cover gasket thats gone , check all your vacume hoses for any leaks which could cause the sucking sound.

#5 John_1.3

John_1.3

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: mk5

Posted 02 December 2008 - 02:41 PM

Yea I think it was, I got a mate of mine to come check it quickly, and he said exactly what you said about the rocker gasket, I sat in neutral the other day and the ticking noise went away, but when im in gear and driving it will come back every 5-8 seconds or so.
So I tried revving it in neutral and it starts making the noise, so would this point more towards that the "em relay" has gone/is on its way out then?

Thanks for all your help, John

#6 John_1.3

John_1.3

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: mk5

Posted 02 December 2008 - 02:43 PM

Another thing quickly, does anyone know where the relay would be for the fuel pump on my, 1.3 Flight? Because I don't hava clue where to start?
Thanks Again ~ John

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users