Jump to content


Photo
- - - - -

Fiesta Starter not engaging


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 j0543

j0543

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: 1.3LS
  • Location:

Posted 01 December 2008 - 03:33 PM

Can anyone help with this. My 1996 Fiesta 1.3LS has not been used for about 4 months. Went to start it and battery flat (no surprise). Charged battery, and starter whirrs but does not engage. Any ideas? Is the engagement gear stuck? Can it be easily freed if so?

I'm a newbie, and don't know where to start.

John

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,466 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 01 December 2008 - 03:42 PM

best thing to do is remove the started and lubricate the shaft and engager cog and check that everything is free and easy to move.

#3 ikarma70

ikarma70

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 83 posts
  • Ford Model: fiesta 1.25 lx
  • Location:

Posted 01 December 2008 - 05:08 PM

doesnt the fiesta starter motor have a solenoid which pushes the drive cog into place?


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users