Jump to content


Photo

Flat As A Witches ???


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 mik3b

mik3b

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Name: michael
  • Ford Model: mondeo
  • Year: 2002
  • Location: Cheshire

Posted 11 June 2011 - 04:51 PM

hello there
i was wondering if anybody could help me. i have just bought a mondeo 2.0 130bhp for a family car had a transit before that anyway.
it has had a new turbo fitted allegedly and it required inter-cooler cleaning as it was smoky.but it lacks turbo power or should i say none, it couldn't pull the skin off a cow !Removed!. i have serviced it fully and it has passed its mot today as well but i just cant get my head round why it is not doing anything all help would be greatly appreciated

mike :D

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 how does this work then

how does this work then

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 28 posts
  • Name: andy
  • Ford Model: ford focus 1.6 lx
  • Year: 2000
  • Location: Cornwall

Posted 11 June 2011 - 07:54 PM

my 130 bhp went like the dog nadgers ,very fast car ,until turbo blew up (see previous forums),i would get it checked out proper and quick before you end up wiv a empty wallet!!!!

#3 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,543 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 11 June 2011 - 09:49 PM

check to see if the inter-cooler pipe from the bottom of the egr valve is split,also if the turbo has the electronic actuator check to see if the arm is moving when the car is started,it should move forward and back for a second,finally check all the vac pipes are good and sound.

#4 mik3b

mik3b

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Name: michael
  • Ford Model: mondeo
  • Year: 2002
  • Location: Cheshire

Posted 17 June 2011 - 04:25 PM

wright got codes read and they are

p0235 boost sensor
p0403 exhaust gas control circuit
p0243 turbo waste gate solenoid

but i dont now were they are on vehicle any help would be great :D

#5 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,543 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 17 June 2011 - 09:39 PM

it sounds like a faulty or gummed up egr valve,has this been cleaned lately ?

#6 mik3b

mik3b

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Name: michael
  • Ford Model: mondeo
  • Year: 2002
  • Location: Cheshire

Posted 19 June 2011 - 07:25 PM

did give it a clean but it was rely bad will give it another goin over

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users