Jump to content


Photo

Cooling Fans Running On


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 mpaxton78

mpaxton78

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Name: Mark
  • Ford Model: Fusion Zetec Climate 1.6 TDCi
  • Year: 2008
  • Location: Warwickshire

Posted 14 June 2011 - 10:41 AM

I have been having intermitent problems lately with the cooling fans running a full speed and not stopping when the ignition is turned off.
If left the fans will run indefinately, however usually I have found by leaving it for a few minutes and then restarting the ignition they will stop.

Has anyone else had this problem?

Thanks
Mark

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 NTech

NTech

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 16 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Fusion 2
  • Year: 2003
  • Location: Ireland

Posted 11 July 2011 - 07:57 PM

I have not had this problem with My Fusion (2003) but with a different make and it was a faulty thermostat (for the Fan) follow the wiring from the fan(s) and see where it goes, the Thermostat will likely be fitted on the engine block or on the radiator,if the wiring disappears into the engine management unit the fault may possible be a thermostat telling the engine management to turn the fan on or as in your case not telling it to turn off - a word of warning !! do this when the engine is cold as even when the fan(s) is not running and the engine is hot the fan may come on as the coolant temperature may rise due to no airflow through the radiator.


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users