Jump to content


Photo

Code 0206 !!!!!!!!!help


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 daddy5times

daddy5times

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 21 posts
  • Ford Model: mondeo

Posted 29 June 2011 - 06:16 PM

hi all :) ive a mondeo 1.8 duratec 01 plate alls ok ish but i have the code 0206 could this b the reason y it sometimes feels like its missing when in low revs almost like im in wrong gear also poor fuel consumption 4 20 fuel (petrol) only got 62 miles ???? does that seem right i dont drive fast or brake hard car has 111000 miles full servise history ANY HELP?ADVISE REALY APPRECIATED thx again

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,543 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 29 June 2011 - 09:22 PM

was this got from the dash codes?
if so it may not be a fault code,if it came from position 6, see below.


1-4 are tests modes ( 1 tells you your in test mode, 2 tests the gauges go all the way round as they should, 3 activates the LCD displays fully so you can see if there is a problem with them, 4 lights all the bulbs on the dash so you can see if there is any out )

5-8 are just revision numbers for the software etc that the cluster is programmed with

9 gives you any error codes that relate to the dashboard equipment

10 & 11 are your speed in kph & mph

there is also settings for the revs in RPM, the voltage of the battery/alternator, temperature of the engine coolant & a fair few more other bits too


if its p0206 its an injector circuit malfunction

#3 daddy5times

daddy5times

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 21 posts
  • Ford Model: mondeo

Posted 30 June 2011 - 08:52 AM

yes mate it was got from dash thx do u know y it would judder like its in wrong gear when in low revs like missing ticks over perfect ????????????????cheers

#4 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,543 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 30 June 2011 - 03:19 PM

if all you filters are ok,its common for the coil packs,plugs or leads to play up but without inspection its difficult to say.

#5 daddy5times

daddy5times

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 21 posts
  • Ford Model: mondeo

Posted 30 June 2011 - 04:22 PM

thx pal ill investigate further :blink:


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users