Jump to content


Photo

Ford Moneo Mk3 Tddi Turbo Issue ?


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 cygnes82517

cygnes82517

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Mondeo Mk3 2.0 TDDI
  • Year: 2000
  • Location: Somerset

Posted 06 July 2011 - 12:34 PM

Hi there, I have a Mk3 Mondeo TDDI 2.0.

I have afew issue's with it in that when i'm driving around 30mph or less, keeping my foot steady on the accelerator pedel, it will jerk.. with a sudden boost of power.. only a very very small amount but it does this alot, if speed up and keep the revs over 2,000 RPM it goes away.

Also when in 1st gear, and the revs go near 2,000RPM the loudness of the engine will suddenly change.

I'm thinking that it's something to do with the Turbo since the Turbo kicks in around 2,000 RPM, but any advice someone could give would be great !

I'm wiating for a Bluetooth Code reader for the car to arrive in the post to see if i can see what it's doing while i drive it along.

thanks in advance.

I can provide sounds clips or video if required.

Kind Regards.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,558 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 06 July 2011 - 07:11 PM

check for a split in the intercooler pipe,its the large pipe that runs from the bottom of the EGR valve,its a common problem and a split pipe will give the symptoms your getting.

#3 cygnes82517

cygnes82517

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Mondeo Mk3 2.0 TDDI
  • Year: 2000
  • Location: Somerset

Posted 07 July 2011 - 08:44 AM

check for a split in the intercooler pipe,its the large pipe that runs from the bottom of the EGR valve,its a common problem and a split pipe will give the symptoms your getting.


Brilliant, i will take a look at that as soon as i find where the EGR valve is.

Thanks.

#4 Huxo

Huxo

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 7 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Mondeo TitaniumX 2.0 TDCI
  • Year: 2006
  • Location: Lancashire

Posted 17 July 2011 - 07:55 PM

Hi !

Did you get this problem sorted? I'm suffering with the same problem! Mintalkin has suggested I also check the intercooler pipe (not got round to it just yet but will do asap (Thanks Mintalkin!)

Paul


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users