Jump to content


Photo

Problems With Sony 6Cd Multi Changer


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 tucker

tucker

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 6 posts
  • Name: andrew
  • Ford Model: Mondeo st tdci
  • Year: 2005
  • Location: Cumbria

Posted 08 July 2011 - 07:48 PM

hi, ive got a problem with my sony 6cd multi changer in our mondeo, when i press the eject button the screen says that there are no cds even tho the are 6 in it, is there anything that can be done to sort this problem or is it buggered? any help or advice would be much appreciated.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Mr Ford

Mr Ford

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 11 posts
  • Name: Bob
  • Ford Model: Focus 1.6 Edge
  • Year: 2007
  • Location: Gloucestershire

Posted 08 July 2011 - 10:02 PM

You could try unplug the radio or disconnect the battery for a few minutes this may reset the radio, but make sure you have the radio code. If it doesn't work go to your local ford dealer andd they could give you a quote to have it repaired or replaced or try a good In Car Entertainment and Security Specialist they could remove the radio and have it repaired.

#3 tucker

tucker

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 6 posts
  • Name: andrew
  • Ford Model: Mondeo st tdci
  • Year: 2005
  • Location: Cumbria

Posted 09 July 2011 - 10:17 AM

thanks for the info, i'll have a look today and see what happens, thanks

#4 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,560 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 09 July 2011 - 02:37 PM

this is a common problem when you put 6cds in, you may find that you have to remove the unit and strip it to gently remove the cds one by one.

#5 tucker

tucker

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 6 posts
  • Name: andrew
  • Ford Model: Mondeo st tdci
  • Year: 2005
  • Location: Cumbria

Posted 09 July 2011 - 03:43 PM

thanks i'll try that, any idea where i'll get the tools to remove the cd player?

#6 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,560 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 09 July 2011 - 05:55 PM

cheapest and best bet - ebay

#7 tucker

tucker

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 6 posts
  • Name: andrew
  • Ford Model: Mondeo st tdci
  • Year: 2005
  • Location: Cumbria

Posted 10 July 2011 - 08:30 AM

thanks for the help much appreciated,

#8 Magenta

Magenta

    Serial Poster

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 465 posts
  • Name: Alan
  • Ford Model: Fiesta Mk7 Titanium 1.4 Auto - Marello
  • Year: 2009
  • Location: Worcestershire

Posted 15 July 2011 - 08:46 AM

Had this problem several times with my son's Mondeo estate with the autochanger in the boot. Had to strip it down several times to get the cd''s out. No special tools needed but it is quite a fiddly job. Try simply unplugging the power lead (after removing the cover)and then powering up again. This worked for us a couple of times but the problem came back eventually.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users