Ford Owners Club - Ford Forums Messages

Club Announcements

Ford Fair 2016: Tickets and stand passes are now available to purchase. More info here.

Review your Ford: Help others when it comes to buying a car like yours and review your Ford now

Ford Car Parts: View All ford car parts by category. Look for Ford Car Parts now!

AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


nungy01

dash digital read out

6 posts in this topic

hi,

i am new to this website, i have just bought at 56 plate ford fusion 1.4, i have just noticed the ABS warning light has just come on and the brake warning light came on whilst driving and the centre of the dash where the milage read out is went blank, it just showed lines on the display instead of the milage. i believe the care is still under fords 3 year warranty can any one confirm this? and will ford put this right?

thanks for you help

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Hi there mate.welcome. if the cars first registered date (will be on dvla owners document v5) is within 3 yrs and car has been serviced correctly ( i.e. book stamped) should be covered take it in to fords. let us know how you get on. love my fusion its perfect for us shame things like this go wrong happens to all makes models i suppose.

Share this post


Link to post
Share on other sites
hi,

i am new to this website, i have just bought at 56 plate ford fusion 1.4, i have just noticed the ABS warning light has just come on and the brake warning light came on whilst driving and the centre of the dash where the milage read out is went blank, it just showed lines on the display instead of the milage. i believe the care is still under fords 3 year warranty can any one confirm this? and will ford put this right?

thanks for you help

thanks for the reply, the car still has ford warranty until 0ct 2009 but now after being out in it today the engine sign has just come on and the car made a grinding noise as i pulled up outside my house, lets just hope Ford put it right cause if they dont then its going back to the garage i bought it from for them to do it, cause i aint paying.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sounds like the pads are worn putting the wear sensor light on.

Share this post


Link to post
Share on other sites
sounds like the pads are worn putting the wear sensor light on.

i dont think its the pads cause as i was driving the car the speedo just shut down basicly it went to zero even though i was still driving at about 50mph...i was just thinking it might be something to do with the computer or engine management system.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey did you get to the bottom of this one?

My 03 plate fusion just came back from having a new clutch fitted and I've got the same problem.

Speedo is dead and readout just shows dashes. The battery must have been disconnected while the work was being done as the time was wrong on the clock and the stereo needed the code putting in when I had it back. I've checked the 2 fuses that correspond to the instruments but they're fine. Have unplugged and reconnected the cluster as well but it's still the same.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now