• Join Premium & Save
      Join Premium & Save
    • Get Your Club gear
      Get Your Club gear
    • 1000's Of Fords For Sale
      1000's Of Fords For Sale
    • Share Your Car Experience
      Share Your Car Experience
    • Savings Up to 15% Off For Members
      Savings Up to 15% Off For Members
    • Huge Range of Ford Parts
      Huge Range of Ford Parts


Sign in to follow this  
Followers 0
Timnchell

Mondeo TDCI Temp gauge issue 04

4 posts in this topic

Car has done 115,000 miles faultless apart from a clutch. Car starts and drives perfectly but then all of a sudden the temp gauge will drop to zero and the car loses a lot of power. No engine management light comes on . When the car is switched off and back on it is perfect for another few hundred miles then the same will happen. H E L P!

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Car has done 115,000 miles faultless apart from a clutch. Car starts and drives perfectly but then all of a sudden the temp gauge will drop to zero and the car loses a lot of power. No engine management light comes on . When the car is switched off and back on it is perfect for another few hundred miles then the same will happen. H E L P!

Now the management light on, replaced both thermostats and car is perfect Light has gone off fingers crossed!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Now the management light on, replaced both thermostats and car is perfect Light has gone off fingers crossed!

400 miles later still going strong. Oil cooler thermostat in side of water pump took an hour to fit and cost me £14.00 from the dealer! MPG is also back to normal.

Share this post


Link to post
Share on other sites
400 miles later still going strong. Oil cooler thermostat in side of water pump took an hour to fit and cost me £14.00 from the dealer! MPG is also back to normal.

Guess what 1500 miles on and its gone pear shaped again! Bit the bullet and took a chance on the cht sensor.

My local dealer said it was not available as there is no stock! After 1 call to a dealer in Guildford they sent me one from London on a next day £35 in total. Not nice to fit. Cam Pulley has to be removed as it is behind it and you can only just get round one of the pipes. The sensor was bent and blue and all the wiring had gone hard from the heat . But on a plus side I did get to see the PAS belt was bad so got that changed as well . Happy Days!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0