Jump to content


Photo

Delay When Foot Off Accelerator


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 alecm

alecm

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Name: alec
  • Ford Model: escort estate ghia
  • Year: 1999
  • Location: Norfolk

Posted 13 August 2011 - 12:34 PM

Recently bought a Ford Escort Estate Ghia (99).

All pretty sound for the year. Drives okay, except I have noticed when I am crusing at any speed, and simply foot off throttle (no braking or clutch), it slows a (very) little, but then 2 seconds later slows more. It's a definite lag. If I take foot off throttle and use clutch, this is not noticeable

Ideas what to look for anyone?

Cheers for reading

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 lublin

lublin

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 98 posts
  • Ford Model: Escort Estate 1.6 16v . Built 14/11/95.

Posted 14 August 2011 - 11:09 AM

Get someone to depress the pedal to max and then take it off whilst you watch the mechanism under the bonnet to see if it's a sticky mechanism problem or something else, it could just be the cable.
I'm not sure about Fords but other makes can have crap buildup in the throttle body, maybe worth a check if it's not the cable. If the car hasn't been used much with the throttle wide open then there could be carbon jamming the butterfly, slightly, in the throttle body. It may be this but it's hard to diagnose via the internet so it might be nothing to do with this.


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users