Jump to content


Photo

Smax Parking Sensors Issues


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 imy9

imy9

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Name: Mohammed
  • Ford Model: Smax 2.0Tdi titanium
  • Year: 2007
  • Location: Warwickshire

Posted 25 August 2011 - 05:18 PM

Hi everyone new member who knows very little about cars looking for some advice.

I have purchased a 57reg Smax 2.0tdi titanium from a independent dealer on Friday, got home and noticed that the front and rear sensors do not work! Have taken it to two independent garages and both, having completed a diagnostic have said a fault is not appearing on the tool that they are using. (they note however that there is clearly a problem).

The strange thing is that when I turn the key twice in the ignition- lights appearing on the dash- the sensors work! They recognise things at the front and back, have also checked each individual sensor and it does respond. When I start the car lightsoin the dash which says "on" light on for a few seconds then switch off, put it in reverse makes a beep noise for a few seconds then off again, Any ideas?

I can take it back to the dealer but thats a 200 mile round trip and have to leave it there for a week AND pick it up again.

I can go to a ford dealer, which would cost 65 for a diagnostic- is the problem going to appear on their machine? I could then get a local garage to sort out the repair??

Sorry to drag on but this has been causing me a major headache and I start school again next week (am a school teacher) so want this sorting asap without it resulting in me selling a kidney on ebay! Thanks in advance Imy.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users