Jump to content


Show
Photo
- - - - -

98 1.25 zetec, dead?


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Broke fiesta 1.25

Broke fiesta 1.25

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Ford Model: 98 1.25 zetec
  • Location:

Posted 28 December 2008 - 05:06 PM

Hi all,
my run around 1.25 zetec cut out last week, had rac out to it and it will start but then cuts out.
if you pump the trottle it will stay running, tho there is bits of something coming from the exhaust, i can feel it.
all plugs are firing and are new, there is no air blockage.
rac cant find whats wrong. full tank of full in it to and the coil and leads seem fine according to the rac.
any idears would be most welcome.
thanks.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 ikarma70

ikarma70

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 83 posts
  • Ford Model: fiesta 1.25 lx
  • Location:

Posted 28 December 2008 - 05:32 PM

cold start valve?

#3 SierraYankee99

SierraYankee99

    Too much time on the boards

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 859 posts
  • Ford Model: Ford
  • Location:

Posted 28 December 2008 - 05:41 PM

Exhaust failure. Sounds like its not getting proper back pressure on idle.

#4 Broke fiesta 1.25

Broke fiesta 1.25

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Ford Model: 98 1.25 zetec
  • Location:

Posted 28 December 2008 - 06:11 PM

cold start valve?



would that stop it from holding midrange rpm?
thanks

#5 Broke fiesta 1.25

Broke fiesta 1.25

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Ford Model: 98 1.25 zetec
  • Location:

Posted 28 December 2008 - 06:14 PM

Exhaust failure. Sounds like its not getting proper back pressure on idle.


cheers
tho theres plenty of exhaust gases coming out of her, also if you try to pull away it wont have it and cuts out????

#6 vamp2k05

vamp2k05

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 61 posts
  • Ford Model: fiesta mrk 3 lx saphire
  • Location:

Posted 02 January 2009 - 03:04 AM

my first fiesta did that after id her for a few years was about to chuck then my mate did something to the timing and it gave it a new lease of life i sold it about 8 month ago just check your timing if she still plays up check you sparks and leads are working fine and are nice and clean hope you get her fixed

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users