Jump to content


Photo

focus


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 wfc

wfc

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: focus
  • Location:

Posted 29 December 2008 - 02:51 PM

hi all have a problem with my heated front windowscreen only half seems to be working

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Liongolfer

Liongolfer

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 34 posts
  • Ford Model: Focus 1.6 Style
  • Location:

Posted 29 December 2008 - 07:18 PM

Seems to be a common fault as there loads of posts on here regarding it, mine hasn't got the quickclear windscreen, but just wacking it on full blast heat, window and air con seems to do the job adequetly

#3 SierraYankee99

SierraYankee99

    Too much time on the boards

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 859 posts
  • Ford Model: Ford
  • Location:

Posted 30 December 2008 - 11:11 AM

The screen is split into 2 halves for the heater. Theres a connection behind the scuttle panel on each side. This could have got corroded on the faulty side or simply have come disconnected. Have heard of this happening many times on the Mk1 Mondeo but never yet on a Focus lol. You could well be my first

#4 wfc

wfc

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: focus
  • Location:

Posted 02 January 2009 - 03:11 PM

heated front window only half working and also when i turn off ignition temp gauge and fuel gauge go to half way

#5 stupideejay

stupideejay

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Ford Model: FOCUS 2.0 diesel
  • Location:

Posted 18 January 2009 - 09:46 PM

Lo WFC,
With you having a heated windscreen how do you find
when driving at night, oncoming cars' headlights. I have a heated front screen and yeah great during the winter but when driving at night the screen creates a massive 'star effect'. Its irritating me something bad.

#6 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,466 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 19 January 2009 - 05:43 PM

some focus have two fuses for the windscreen,left and right. i think its fuse 14 for the r.h.side and fuse 16 for the l.h side so check these first.

#7 w2575

w2575

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 33 posts
  • Ford Model: Focus mk2
  • Location:

Posted 12 February 2009 - 11:31 PM

Yep had the exact same problem on mine , only passanger side was working , was told its the windscreen wiper drive rods that catch on the screen connectors and chew them up , well known problem !

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users