Jump to content


Photo

Red Light


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Furcoat

Furcoat

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 12 posts
  • Ford Model: Titanium 18D
  • Location:

Posted 11 September 2011 - 09:43 PM

I have a 08 1.8 diesel Titanium.

There is a permanent red light on the dash board between the temp and fuel gauge.

Should this be on whilst driving ?

Not noticed thid before - am I being paranoid ?

Thanks for any reply.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Lenny

Lenny

    Retired Moderator

  • FOC Supporters
  • 11,682 posts
  • Name: Leonard
  • Ford Model: Mk2.5 Focus ZetecS 1.6TDCi superleggero
  • Year: 2010
  • Location: Ireland
Contributor

Posted 11 September 2011 - 10:35 PM

I have a 08 1.8 diesel Titanium.

There is a permanent red light on the dash board between the temp and fuel gauge.

Should this be on whilst driving ?

Not noticed thid before - am I being paranoid ?

Thanks for any reply.

theirs a problem with the immobiliser or ECU mate take it to your dealer for a diagnostic check on the computer :(

#3 Furcoat

Furcoat

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 12 posts
  • Ford Model: Titanium 18D
  • Location:

Posted 13 September 2011 - 08:15 PM

Thanks for your reply.

I rang the Ford main dealer today and they told me to top up the washer fluid !!!

Needless to say this has not solved the problem.

Will take it to the dealer tomorrow for a check as you suggested and see what the say.

Should this happen on a three year ol car with only 22K on the clock ?

I will report back on the outcome.

#4 Lenny

Lenny

    Retired Moderator

  • FOC Supporters
  • 11,682 posts
  • Name: Leonard
  • Ford Model: Mk2.5 Focus ZetecS 1.6TDCi superleggero
  • Year: 2010
  • Location: Ireland
Contributor

Posted 13 September 2011 - 09:32 PM

Thanks for your reply.

I rang the Ford main dealer today and they told me to top up the washer fluid !!!

Needless to say this has not solved the problem.

Will take it to the dealer tomorrow for a check as you suggested and see what the say.

Should this happen on a three year ol car with only 22K on the clock ?

I will report back on the outcome.

happend my mates 2011 fiesta on a trip home from the garage only his wouldnt start and red light was flashing,
turned out to be a faulty ignition coil sensor.
brother's transit connect, ECU went at 9,000km so anything is possible not always due to wear tnd tare.
i wouldnt worry too much as its not mechanical could even be dirt on a sensor.


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users