Jump to content


Photo

Warning Light And Power Loss


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 kaptain kevlar

kaptain kevlar

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Name: Kevin
  • Ford Model: Focus
  • Year: 2006
  • Location: Antrim

Posted 15 September 2011 - 08:18 PM

I have a 1.6TDCi Focus. Just had the alternator fixed yesterday. This morning, a warning light that looks like a gear cog with an exclamation mark in it appeared. And the turbo stopped kicking in when I increased the revs.

Anyone know what the problem could be? And how to fix it?

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 catch

catch

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 1,304 posts
  • Ford Model: MK2.5 Focus 1.6 Titanium Petrol
  • Year: 2011
  • Location:

Posted 15 September 2011 - 10:54 PM

I have a 1.6TDCi Focus. Just had the alternator fixed yesterday. This morning, a warning light that looks like a gear cog with an exclamation mark in it appeared. And the turbo stopped kicking in when I increased the revs.

Anyone know what the problem could be? And how to fix it?


If there is no error message, it needs hooking up to a diagnostic tool for the error codes to be read. What revs can you achieve? and at what revs does the turbo usually cut in? It could be in what's called "Limp Home Mode" Could be the DPF, what year is it how many miles has it covered. Does the service book or log indicate when the eloys fluid was last topped up, indeed has it ever been topped up. Is it way past DPF replacement time?

But like I said you need to have the error codes read via a diagnostic tool.

#3 Sara Fiesta

Sara Fiesta

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 263 posts
  • Name: Sara
  • Ford Model: Focus Zetec 1.6 TDCI
  • Year: 2012
  • Location: Kent

Posted 19 September 2011 - 07:42 AM

When mine had a similar problem it said in the dash display engine malfunction and it was turbo less like catch said limp home mode!

#4 artscot79

artscot79

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 7,885 posts
  • Name: arthur
  • Ford Model: focus mk2 ti-vct
  • Year: 2006
  • Location: Fife

Posted 19 September 2011 - 01:11 PM

When mine had a similar problem it said in the dash display engine malfunction and it was turbo less like catch said limp home mode!


again you need it hooked up to diagnostics to find and rectify the fault


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users