Jump to content


Photo

What Is This & Should It Be Connected?


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 cressws1

cressws1

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 252 posts
  • Name: Scott
  • Ford Model: Focus Zetec 1.8
  • Year: 1999
  • Location: Nottinghamshire

Posted 16 September 2011 - 12:25 PM

While trying to diagnose my fault with the heated screen (See other thread) I noticed this connector that just seems to be dangling about. What is it? Should it be plugged in? If so where?

Any help much appreciated, See image below.

Attached Thumbnails

  • IMAG0045.jpg


Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 cressws1

cressws1

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 252 posts
  • Name: Scott
  • Ford Model: Focus Zetec 1.8
  • Year: 1999
  • Location: Nottinghamshire

Posted 16 September 2011 - 03:42 PM

Update.

Noticed it has two plastic screws on the underneath which look like they were once screwed in to the air filter box. So I'm guessing this was some sort of sensor for something optional extra? Would still like to know what though. Maybe it's something for a diesel model and they use the same wiring looms on a petrol? Its bugging me!

#3 artscot79

artscot79

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 7,943 posts
  • Name: arthur
  • Ford Model: focus mk2 ti-vct
  • Year: 2006
  • Location: Fife

Posted 16 September 2011 - 03:47 PM

Update.

Noticed it has two plastic screws on the underneath which look like they were once screwed in to the air filter box. So I'm guessing this was some sort of sensor for something optional extra? Would still like to know what though. Maybe it's something for a diesel model and they use the same wiring looms on a petrol? Its bugging me!


it should and was connected on my 1.8 mk1 the sensor connects to another wire and clips on at the front side of the airbox if you check the pic ive marked it connecting wire ran down to gearbox somewhere 001.JPG

#4 cressws1

cressws1

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 252 posts
  • Name: Scott
  • Ford Model: Focus Zetec 1.8
  • Year: 1999
  • Location: Nottinghamshire

Posted 17 September 2011 - 04:38 PM

Surely someone must know what this mystery device actually does? It can't be too important I've been driving round for 4 years with it disconnected :unsure:

#5 stef123

stef123

    Ford Enthusiast

  • Management
  • 5,808 posts
  • Name: Stefan
  • Ford Model: Mondeo ST TDCI
  • Year: 2006
  • Location: Scotland
Contributor

Posted 17 September 2011 - 06:30 PM

does it have a part number on it anywhere?

#6 artscot79

artscot79

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 7,943 posts
  • Name: arthur
  • Ford Model: focus mk2 ti-vct
  • Year: 2006
  • Location: Fife

Posted 17 September 2011 - 07:36 PM

does it have a part number on it anywhere?


from memory its one of those sensors you dont pay attention to unless like yours its not connected but its linked to a few things if i remember it was connected to the main harness that branched off to the maf and to the main loom it will have a purpose just cant tell you waht it is unfortunately

#7 Maggsy

Maggsy

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 15 posts
  • Name: c
  • Ford Model: 2.0 Ghia hatchback
  • Year: 1999
  • Location: Wiltshire

Posted 20 September 2011 - 07:27 PM

i think i have this on my 2.0 focus mk1, will have alook tomorrow....sure its not a temperature sensor??

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users