Jump to content


Show
Photo

Help: A Few Problems With My Puma


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Climbatize

Climbatize

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Name: Chris
  • Ford Model: Puma
  • Year: 2001
  • Location: Cardiff

Posted 02 October 2011 - 03:03 PM

Hi there,

First time here - I found out about this place from the pumapeople forum.

I have a couple of issues with my Puma which I'm looking for some advice on, I've booked my car into a Ford dealership for a full service next week but I'd like to get some additional information in preperation.

Besides the car needing serviced I have the following faults, in which I'd appreciate if 1. Is it expensive to repair, and roughly how much am I looking at and 2. Is it difficult to identify the cause.

1. The passenger side electric mirror does not go up or down.
2. The speedometer stopped working 2 days ago.
3. The engine light lit up on the dashboard today - could this because of the speedometer?
4. The remote key fobs sometimes won't work unless I get quite close to the car, is this just a case of replacing the battery and a weak signal as a result?

My Puma is a 1.7 late 2001 model and only has 30k miles.

Thanks

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 btmaldon

btmaldon

    Ford Enthusiast

  • FOC Supporters
  • 2,491 posts
  • Name: Bruce
  • Ford Model: BMW 320i Coupe M Sport
  • Year: 2008
  • Location: Essex

Posted 03 October 2011 - 02:43 PM

1. The contacts in the mirror may have corroded or the motor has siezed, They get so little use they often do this. I swopped my motor over with one from a Mk 5 Fiesta and it worked fine.

2. Not sure about your speedo. If it is driven by an electronic pickup, it may be that that is faulty. If you hold down the milometer trip button while you turn the ignition on, see if that does a self check.

3. Dash warning light needs a reader plugging in to check whats causing it to come on.

4. Yours may have the older system, same as the Ka, and the signal is quite weak on these and you do need to be near the car. Even worse on hot sunny days.

#3 Climbatize

Climbatize

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Name: Chris
  • Ford Model: Puma
  • Year: 2001
  • Location: Cardiff

Posted 03 October 2011 - 09:46 PM

1. The contacts in the mirror may have corroded or the motor has siezed, They get so little use they often do this. I swopped my motor over with one from a Mk 5 Fiesta and it worked fine.

2. Not sure about your speedo. If it is driven by an electronic pickup, it may be that that is faulty. If you hold down the milometer trip button while you turn the ignition on, see if that does a self check.

3. Dash warning light needs a reader plugging in to check whats causing it to come on.

4. Yours may have the older system, same as the Ka, and the signal is quite weak on these and you do need to be near the car. Even worse on hot sunny days.


Thanks for the advice, I'll certainly try the trip button and report back.

Someone else (on another forum) has mentioned rust on the inside mirror, and regarding the engine light - they had suggested because my milage was digital, that it is possibly related. Like you said though, I will find out when I take it in on Friday.

Shame if thats the case re: signal

Thanks for your help


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users