Jump to content


Show
Photo

MONDEO TDC1 130 NO REVVING


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 billy181271

billy181271

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: MONDEO 130 TDCI 2002

Posted 04 January 2009 - 11:48 PM

Hi

Can someone help please!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I have a 2002 tdci 130
In September I changed my blown engine , with an engine out of a 2004 tdci 130. I letf the injectors and fuel pump etc that came with the replacement engine on. I had the injectors programmed by ford.
Also changed DMF with clutch.

Now the bad bit the engine always started even before programming by ford.

The car starts and idles at 650 rpm with bat light on. It can stay running until bat runs out. In the mean time the engine is smoking etc as it is running lumpy. Then suddenly on occassions the engine revs pickup to 900rpm and you can start to rev engine asusal. The engine starts sounds sweet smokey but it does clear. Once running you can drive car and it is on power etc. Turn the engine off and on again goes back to revving at 650rpm and you can't rev it.

Whilst its been cold you can start car and it starts to rev as normal coughin and farting then clears out. turn engine off and it goes back to not revving. Also when it is not revving you can put it into gear and labour engine and it starts to rev then turn it off etc same old same old agian.

Have changed cam,crank,maf,pressure sensor etc no joy

ANY IDEAS PLEASE 07971864236

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 sr-performance

sr-performance

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 147 posts
  • Ford Model: Ford Escort Van TDDI
  • Year: 2014
  • Location:

Posted 05 January 2009 - 08:22 PM

Hi mate do you not have a local mobile diagnostics? you could be guessing and changing parts needlessly and cost you a fortune.


steve

#3 billy181271

billy181271

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: MONDEO 130 TDCI 2002

Posted 05 January 2009 - 09:43 PM

Hi


I have had snap on code reader and there are no error codes!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users