AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


PaulHere

Emissions Test Failure

4 posts in this topic

My neighbour is having problems getting his 1.6 petrol Escort through the MOT emissions test.

There are no air leaks under the bonnet or the exhaust and the air filter looks good

The LAMBDA sensor has been replaced

The engine sounds fine most of the time but sometimes misses for some unknown reason.

Any suggestions of what to look at next.

He also has a box of tricks to test engine parameters which plugs into a three pin connector under the bonnet but he can't find where the connector is located - a reminder for him please :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

My neighbour is having problems getting his 1.6 petrol Escort through the MOT emissions test.

There are no air leaks under the bonnet or the exhaust and the air filter looks good

The LAMBDA sensor has been replaced

The engine sounds fine most of the time but sometimes misses for some unknown reason.

Any suggestions of what to look at next.

He also has a box of tricks to test engine parameters which plugs into a three pin connector under the bonnet but he can't find where the connector is located - a reminder for him please :)

plugs and cat

Share this post


Link to post
Share on other sites

As above.

Oh and i think the diagnostics port for the mk6 is in either the drivers or passengers side kick plate

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now