• 1000's Of Fords For Sale
      1000's Of Fords For Sale
    • Get Your Club gear
      Get Your Club gear
    • Share Your Car Experience
      Share Your Car Experience
    • Join Premium & Save
      Join Premium & Save
    • Savings Up to 15% Off For Members
      Savings Up to 15% Off For Members
    • Huge Range of Ford Parts
      Huge Range of Ford Parts


sobaka

smax official trouble topic

132 posts in this topic

If it's the 6000 just press the volume button for one hour mode.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Hello

I stupidly washed my s-max key fob (is that what they are called - the keyless "key" which is eletronic) in the washing machine. the key has dried out now but it still does not work. is it fixable? if not, how do I get a new key please?

thanks!

David.

Share this post


Link to post
Share on other sites

First time brosing here as my S Max is giving us grief!

We bought the car in September 09, a 56 plate 2.0 TDCI Titanium with 40k on the clock, in December 09 the flywheel failed and ford replaced under the warranty provided.

Now 14 months and 10400 miles later the flywheel has failed again!!

My dealer are being quite helpful but advised me to talk to "Ford Customer Relations", I think they best comment the guy said was "Well you are the second owner of the vehicle and it is out of its original manufacturers warranty" I read that as you bought it second hand so its not our fault, so should you buy an "approved" used Ford vehicle???

I said I understand that it is out of its original warranty but it is a "new" genuine Ford replacement part that has failed not an original part from when the car was new.

Should a flywheel fail after 10400 miles????

He asked if I was going to accept the 50% contribution to the cost of the part, but when I said its £1400 and the part is not the expensive part he said thats all that was on offer and I would get a new warranty with the part, all well and good untill it fails again after 14 months!!!

I added that if they do not accept liabilty and help me out I would probably chop the car in and never buy a Ford again......

Customer relations my eye!!!

I also have the Turbo whistle, like a leak in an air pipe somewhere, the airbag light is on/off intermittently too.

Time to get shot me thinks............

Any one else had probs with the flywheel issue ???

That's a bit scary considering we've just had ours changed! The last one had failed and taken out the slave cylinder so as the box was off I ordered a new clutch kit. £500 in parts (at a massive discount!) alone :(

10k miles is ludicrous, maybe it hadn't been aligned or torqued properly?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 09/01/2009 at 8:49 PM, sobaka said:

Starting this thread so all the troubles you have can have an answer.

Does my 56 TDCi Zetec S-max have a battery back up sounder in its alarm system? The handbook states only that it could have one of four types . Thanks alan essex

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

as i have found this Fourum, i can ask if anyone can help me. I have a S-Max 2,0 Titanum with a problem. There is a yello point above the Car in the Convers+. The Forscan tells me that there is a failiure in the Lightsystem on the left side. I have a complete new lamp inside and the failiure is still there.

Has anybody an idea what this failure is?

I must tell you first, that i am english-german and live in Germany.

THANKS

Peter

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, new to this.
 
Please help. 2007 s max, engine malfunction light comes on and can't accelerate. Turn the ignition off and back on and goes away, but yellow check engine light appears but drives normal. Got a c40168 dtc code. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On November 3, 2011 at 0:20 PM, martyntp said:

HI

New to this and need some help/advice.

2006 Smax 2.0tdci titanium. Absolutely love it but recently had problems with starting the car. It turns over reluctantly and then eventually fires, will sometimes need to try twice before it does. Asked ford at last service, but they were not sure, said it could 1 of several things. Then this morning it would start at all. In the end wouldn't even turn over properly. Connected it up to jump start it and bingo eventually it fired. So I have replaced the battery and again wouldn't start, turned over a few times and then would even turn over at all. Jumped it again and it started. Took it for a run to give the battery some juice, got home left it for 15mins. Tried again and at first it would fire, tried again and it wouldn't even turn over, then tried again and eventually it started. Wife has taken it to work, but now just waiting for the call that says it wont start again. Any ideas anyone? Oh and to top it all off it keeps telling me that the ford keycode i have is incorrect on the stereo, wonderful!!!

Had similar problem and it turned out to be a faulty alternator

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now