Jump to content


Photo

Interior Lights


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 dazza2471

dazza2471

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 9 posts
  • Ford Model: 1.8 TDCI
  • Location:

Posted 11 November 2011 - 03:52 PM

Hi guys, i have just bought a 2001 focus 1.6 LX. None of the interior lights (front and boot) seem to be working. I have tested the wires with a meter and there is no voltage going to either. Also if you leave the sidelights on and open the door the "lights on chime" doesnt work either. If anyone has any ideas i would greatly appreciate it. Thanks for your time.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Barry_

Barry_

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 183 posts
  • Name: Baz
  • Ford Model: Focus 1.8 TDCI Titanium
  • Year: 2006
  • Location: Hampshire

Posted 11 November 2011 - 04:14 PM

Firstly check the fuses.

Not sure about the mark 1/1.5 whichever it is but on my mark two there is a option on the onboard computer to turn chimes off - maybe turned off on yours.

Another thing maybe the door pins which sense the door open - non sure what yours are like but might be the push pins ones - see if you can take them off and check power to wires there.

Well thats about it from me - sure someone with more knowledge of the mark 1/1.5 - will be of more help if neither of the above helps

#3 alz

alz

    Serial Poster

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 459 posts
  • Name: Alan
  • Ford Model: Ford Focus LX 1.8 TDCI
  • Year: 2005
  • Location: Worcestershire

Posted 11 November 2011 - 05:00 PM

try fuse # F35 7.5 amp for interior lights, behind the glove box

#4 dazza2471

dazza2471

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 9 posts
  • Ford Model: 1.8 TDCI
  • Location:

Posted 14 November 2011 - 08:32 PM

Thanks for that guys, have checked all those aptions and still nothing. Think im gonna have to get an auto electrician out. Will post the answer.

#5 dazza2471

dazza2471

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 9 posts
  • Ford Model: 1.8 TDCI
  • Location:

Posted 18 November 2011 - 05:53 PM

Hi guys, found out today it was the Timer Control Module which is a black unit connected to the back of the fuse box behind the glovebox. I pulled it out, blew on it and plugged it back in and now all my electrical problems have been rectified.

#6 alz

alz

    Serial Poster

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 459 posts
  • Name: Alan
  • Ford Model: Ford Focus LX 1.8 TDCI
  • Year: 2005
  • Location: Worcestershire

Posted 18 November 2011 - 07:31 PM

Nice one dazza2471, that was a good find :D

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users