Jump to content


Photo

Interior Lights Staying On


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 MARLEY

MARLEY

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 75 posts
  • Name: PAUL
  • Ford Model: MK2 FOCUS 2.0 TDCI GHIA
  • Year: 2007
  • Location: Cheshire

Posted 28 November 2011 - 09:28 PM

Hi All

A while ago i fitted led interior bulbs, everything was fine until today i noticed they are dimly lit when doors closed.
If i switch off front the back goes brighter and same the other way around.
Fitted same to a 60reg mondeo and that does the same.

Hope this makes sense.
Any ideas please.

Many Thanks
Paul

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Lenny

Lenny

    Retired Moderator

  • FOC Supporters
  • 11,444 posts
  • Name: Leonard
  • Ford Model: Mk2.5 Focus ZetecS 1.6TDCi superleggero
  • Year: 2010
  • Location: Ireland
Contributor

Posted 28 November 2011 - 09:38 PM

Hi All

A while ago i fitted led interior bulbs, everything was fine until today i noticed they are dimly lit when doors closed.
If i switch off front the back goes brighter and same the other way around.
Fitted same to a 60reg mondeo and that does the same.

Hope this makes sense.
Any ideas please.

Many Thanks
Paul


Hi Paul,

led's use less power than regular bulbs,

so the led takes longer to use the power left in the lines where a regular bulb will only illuminate at around 11volts

the led will still run on 2volts

the power to the interior lights is cut around 30seconds after you lock the car so nothing to worry about mate.
nature of the led's

#3 MARLEY

MARLEY

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 75 posts
  • Name: PAUL
  • Ford Model: MK2 FOCUS 2.0 TDCI GHIA
  • Year: 2007
  • Location: Cheshire

Posted 28 November 2011 - 09:45 PM

Hi Lenny

They are even on dim when engine running or ignition on,

Regards
Paul

#4 Lenny

Lenny

    Retired Moderator

  • FOC Supporters
  • 11,444 posts
  • Name: Leonard
  • Ford Model: Mk2.5 Focus ZetecS 1.6TDCi superleggero
  • Year: 2010
  • Location: Ireland
Contributor

Posted 28 November 2011 - 09:51 PM

Hi Lenny

They are even on dim when engine running or ignition on,

Regards
Paul


the same again mate the power is cut 30seconds after you turn the key in the ignition too,

perhaps change the model of led used, to a bigger cluster of led which will bur up the power quicker,
i dont have led in my centre lights but i do everywhere else, ive kept the main lights standard as i like the way they dim

#5 MARLEY

MARLEY

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 75 posts
  • Name: PAUL
  • Ford Model: MK2 FOCUS 2.0 TDCI GHIA
  • Year: 2007
  • Location: Cheshire

Posted 28 November 2011 - 10:02 PM

the same again mate the power is cut 30seconds after you turn the key in the ignition too,

perhaps change the model of led used, to a bigger cluster of led which will bur up the power quicker,
i dont have led in my centre lights but i do everywhere else, ive kept the main lights standard as i like the way they dim

no sorry Lenny once engine is running they stay on all the time but dim, work fine once door opened,

Thanks again mate

#6 artscot79

artscot79

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 7,943 posts
  • Name: arthur
  • Ford Model: focus mk2 ti-vct
  • Year: 2006
  • Location: Fife

Posted 29 November 2011 - 06:28 AM

Ive got led strips and standard main lite bulb mine go off completely when ignition is turnd on or doors locked they dim and switch the same as the interior light

#7 MARLEY

MARLEY

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 75 posts
  • Name: PAUL
  • Ford Model: MK2 FOCUS 2.0 TDCI GHIA
  • Year: 2007
  • Location: Cheshire

Posted 29 November 2011 - 10:26 PM

Problem solved. i removed led bulb from rear interior light and put normal one back in.

Thanks for you replies
Paul

#8 artscot79

artscot79

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 7,943 posts
  • Name: arthur
  • Ford Model: focus mk2 ti-vct
  • Year: 2006
  • Location: Fife

Posted 30 November 2011 - 09:26 AM

Problem solved. i removed led bulb from rear interior light and put normal one back in.

Thanks for you replies
Paul


ive noticed leds as the main light somehow stop it from working right i can only assume its regarding the delay for the dimming effect glad it was an easy fix

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users