Jump to content


Photo

Intermittent Starting Problem With 06 (New Shape) 2.0Tdci Galaxy


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 minkmonk

minkmonk

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 5 posts
  • Name: Lisa
  • Ford Model: Fiesta
  • Year: 2009
  • Location: Kent

Posted 07 December 2011 - 10:43 PM

Hi,

We purchased a used Galaxy a couple of months ago now. After the first few days it wouldn't start first time, the engine would turn over, but wouldn't fire. There was no pattern to it, it could be from cold, when it had been used, while on a flat surface, on a hill. Once it did start (which could take 2 goes and at max 5 goes) it was fine. No cutting out, smooth running. Took it back to the dealer we got it from, there were no fault codes and they have replaced the Fuel Filter and fuel filter housing, but it cut out on them the day it was meant to come back to us. They have now changed the crank shaft sensor and are unsure still if this has fixed the problem, but we are having the car back to at least try it and see if it happens again.

Anyway, has anyone had this problem or know what it might be. Feels like it is going to happen again, but just a case of when really!

Thanks :)

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 bilals

bilals

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 7 posts
  • Name: bilals
  • Ford Model: Ford Galaxy 2.0TDCI
  • Year: 2006
  • Location: Nottinghamshire

Posted 08 June 2013 - 12:14 AM

Did the problem ever come back after you had the last fix?


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users