Ford Owners Club - Ford Forums Messages

Club Announcements

Ford Fair 2016: Tickets and stand passes are now available to purchase. More info here.

Review your Ford: Help others when it comes to buying a car like yours and review your Ford now

Ford Car Parts: View All ford car parts by category. Look for Ford Car Parts now!

AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


eden

Fiesta 1.4 Zetec Loss Of Power

3 posts in this topic

The last couple of months my 04 Fiesta has developed an intermittent fault. It seems to lose power for only a short time - possible a second. I took it to my local garage who could only do a basic diagnostic and he thought it might be a problem with a fuel sensor but advised me to take it to a Ford dealer for a full diagnosis.

Before I got a chance the fault further developed so that the ABS and Handbrake lights flashed on during the loss of power. The local Ford dealer did a diagnosis yesterday and replaced the Fuel filter and updated the PCM software (?). I thought this had solved the problem but driving home last night the same thing happened.

Has anyone else experienced this and know what the problem may be?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Any ideas, anyone?

Share this post


Link to post
Share on other sites

The last couple of months my 04 Fiesta has developed an intermittent fault. It seems to lose power for only a short time - possible a second. I took it to my local garage who could only do a basic diagnostic and he thought it might be a problem with a fuel sensor but advised me to take it to a Ford dealer for a full diagnosis.

Before I got a chance the fault further developed so that the ABS and Handbrake lights flashed on during the loss of power. The local Ford dealer did a diagnosis yesterday and replaced the Fuel filter and updated the PCM software (?). I thought this had solved the problem but driving home last night the same thing happened.

Has anyone else experienced this and know what the problem may be?

When you say "lost power" first of all, can you describe the loss of power? complete loss of responsiveness? or is it a case of you are driving along at 90 BHP, then all of a sudden you feel like you could get out and push your car up the speedo quicker than the engine is?

Secondly, these lights pop on only during the power reduction? so you get the EML, Engine Light and ABS lights all flicker on, and then go off when the power returns?

They have replaced the fuel filter so the fuel flow should be sufficient, and the PCM update shouldnt have a great baring on it. Sounds to me like you are losing power to some of the key components, so my bet would be to check the alternator, and the power output with a multimeter

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now