Jump to content


Photo

amp power


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 nick26

nick26

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: 2001 tdi
  • Location:

Posted 17 January 2009 - 02:04 PM

hello all sorry if this sounds to newbie for you lol . but im new to this and have got a ford focus estate 2001 tddi . do you no how to run the power to your amp with out running it by the wire loom in the door. or have some link with a few pic any help you have i will thank you all for the help

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 stef123

stef123

    Ford Enthusiast

  • Management
  • 4,498 posts
  • Name: Stef
  • Ford Model: Mondeo ST TDCI
  • Year: 2006
  • Location: Scotland
Contributor

Posted 17 January 2009 - 06:42 PM

hello all sorry if this sounds to newbie for you lol . but im new to this and have got a ford focus estate 2001 tddi . do you no how to run the power to your amp with out running it by the wire loom in the door. or have some link with a few pic any help you have i will thank you all for the help


I assume the amp is in the boot? There is only one easy way to get a power cable from the battery to the boot as far as i know. I personally have used the following method.
Remove passenger side wheel and wheel are lining. Feed the cable from the battery down into the wheel arch and route it safely around the wheel arch, if you open the door and look at the hinge area you will see a few rubber grommits, you are trying to get the cable into one of them. poke the cable through the foam between the wheel arch and the door then into one of the grommits, its now inside your car again. you will need to remove some of the plastic trim to route the cable into the boot. hope that makes sense, its a very simple job to do, took me about 2.5 hours to fully complete.

check this out...
http://www.focusowne...c...d=a&start=0

that guy puts the cable through the foam too low in my opinion, too much cable visible.

#3 nick26

nick26

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: 2001 tdi
  • Location:

Posted 17 January 2009 - 07:17 PM

yes was trying to see if there was a way with out going by the door loom not to sure about the wether ect on my power line . as im kind of guess if theres no way thought the in side of the car ? with out drilling it

#4 stef123

stef123

    Ford Enthusiast

  • Management
  • 4,498 posts
  • Name: Stef
  • Ford Model: Mondeo ST TDCI
  • Year: 2006
  • Location: Scotland
Contributor

Posted 17 January 2009 - 07:21 PM

yes was trying to see if there was a way with out going by the door loom not to sure about the wether ect on my power line . as im kind of guess if theres no way thought the in side of the car ? with out drilling it


there is no other way without drilling. If you run the cable the way i suggested and the way the guide i gave the link to suggests, the cable isnt really open to the elements too badly. Its covered in all the way really. If you were concerned about it, running it inside some flexi conduit would be another option. ive had my sub in for a while now and the cable is still in perfect condition.

#5 nick26

nick26

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: 2001 tdi
  • Location:

Posted 18 January 2009 - 09:25 AM

ok thanks for your help ill give it a shot :D


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users