Jump to content


Photo

Starting Issue 56 Plate 2.0 Focus Ghia


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 tjhmortimer

tjhmortimer

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: Thomas
  • Ford Model: Focus
  • Year: 2006
  • Location: Yorkshire

Posted 11 January 2012 - 06:42 PM

Hi Everyone

I've started having starting issues with my 2.0 petrol focus, it's intermittent. 8 times out of 10 it will fire up no problems, however perhaps 4 times per week it will refuse to start. It turns over fine but will not start, when it does eventually start it runs very lumpy until turned off and restarted.

It doesnt seem to be cold temperature related, it always starts perfect first thing in the morning.

It has had spark plugs and a battery fitted in the last month however the issue is still there.

I have seen people having problems with fuel pumps, could this be the issue?

I would really appreciate any advice as im driving to the Alps in 10 days!

Thanks



Tom

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Stoney871

Stoney871

    Resident Peacekeeper

  • Super Mod
  • 17,812 posts
  • Name: Clive
  • Ford Model: 2015 Focus ST3 250BHP
  • Year: 2015
  • Location: Devon
Contributor

Posted 11 January 2012 - 07:12 PM

Sounds like fuel problem to me.
Fuel pump / gakked up filter possibly.

#3 tjhmortimer

tjhmortimer

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: Thomas
  • Ford Model: Focus
  • Year: 2006
  • Location: Yorkshire

Posted 11 January 2012 - 10:03 PM

Sounds like fuel problem to me.
Fuel pump / gakked up filter possibly.



Thanks!


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users