Jump to content


Photo

Power Drain


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 NellyF

NellyF

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Name: Neil
  • Ford Model: Focus TDCI
  • Year: 2008
  • Location: Ayrshire

Posted 16 January 2012 - 07:07 PM

Hi.

After slipping my car into 2nd gear and applying power, my Focus lost power and actually stalled. This happened twice this morning and the car was a bit sluggish from cold when coming home from work. It was very cold this morning.

Looking for some ideas as to why.

Cheers
Neil

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Preee

Preee

    Ford Fruitcake

  • Moderator
  • 4,374 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Focus Tit X Mk3.5 | Fiesta Zetec Mk7
  • Year: 2015
  • Location: Shropshire
Contributor

Posted 16 January 2012 - 08:02 PM

Have you filled up recently from a different garage than normal , could be dirty fuel , or if its very cold again let it tick over a bit longer to get a bit of temperature in the engine,

#3 Stoney871

Stoney871

    Resident Peacekeeper

  • Super Mod
  • 18,633 posts
  • Name: Clive
  • Ford Model: 2015 Focus ST3 250BHP
  • Year: 2015
  • Location: Devon
Contributor

Posted 16 January 2012 - 08:24 PM

Could it be a problem with the turbo?
Sounds like you're not pushing past the turbo lag at the transition of the power band.


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users