Jump to content


Photo

Coil Packs


Best Answer chappers59, 06 February 2012 - 02:46 PM

thank you all for giving me the confidence to fit a new coil pack myself, I also fitted new leads and plugs, the misfire has been fixed but the ecu light is still on, is there a way to reset it. Go to the full post


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 chappers59

chappers59

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 5 posts
  • Name: philip
  • Ford Model: focus
  • Year: 2005
  • Location: Somerset

Posted 04 February 2012 - 07:55 PM

Is a coil pack for a 05 focus easy to fit

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 dezwez

dezwez

    Dezwez

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 5,225 posts
  • Name: Derek
  • Ford Model: ford focus 1.8 zetec mk 2.5
  • Year: 2008
  • Location: Cambridgeshire

Posted 04 February 2012 - 08:40 PM

yes

#3 dexter666

dexter666

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 22 posts
  • Name: peter
  • Ford Model: focus 1.6 petrol mk1
  • Year: 2003
  • Location: Lincolnshire

Posted 04 February 2012 - 10:52 PM

Yes very easy,four leads and easy to push on.These cars seem to behave better with ford oem part.would change plugs as well if it was me

#4 chappers59

chappers59

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 5 posts
  • Name: philip
  • Ford Model: focus
  • Year: 2005
  • Location: Somerset

Posted 06 February 2012 - 02:46 PM   Best Answer

thank you all for giving me the confidence to fit a new coil pack myself, I also fitted new leads and plugs, the misfire has been fixed but the ecu light is still on, is there a way to reset it.

#5 ferretfloozy

ferretfloozy

    Feet Under The Table

  • FOC Supporters
  • 116 posts
  • Name: ferret
  • Ford Model: fiesta 2003 - focus zetec 2007
  • Year: 2007
  • Location: Devon

Posted 06 February 2012 - 05:41 PM

I had to replace the coil pack on my fiesta (saturday) disconnected battery - reconnected after 5 mins (resets ECU ) let it idle for a few minutes and drove round for half an hour then parked up. when i turned engine back on the management light went out as normal ..something to do with a complete system check needs it to be upto operating temp before it goes out ..don't know if it works for a focus ..does this help?

#6 chappers59

chappers59

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 5 posts
  • Name: philip
  • Ford Model: focus
  • Year: 2005
  • Location: Somerset

Posted 07 February 2012 - 10:18 PM

thank you ferret, it worked a treat

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users