Jump to content


Photo

2007 Galaxy 2.0 Tdci Ghia Starting Issues


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Jason of Northampton

Jason of Northampton

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Name: Jason
  • Ford Model: Galaxy 2.0 TDCI GHIA
  • Year: 2007
  • Location: Northamptonshire

Posted 15 February 2012 - 08:32 PM

Hi

I have a galaxy 2007 2.0 tdci ghia which when you turn the ignition on to where the glow plug light shows it literally vanishes straight away and then wont start, however if you then retry and leave the final turn to fire the engine for about 15-20 seconds it then starts but you get smoke and even fumes from the engine.

Can anyone help as the local dealer is useless

Thanks

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Bigdaddycain

Bigdaddycain

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 247 posts
  • Name: Ste
  • Ford Model: Ford Focus 2.0 TDCI 6SPD titanium estate
  • Year: 2005
  • Location: Lancashire

Posted 16 February 2012 - 10:44 PM

On the surface it sounds as if your glowplugs are on the way out. This colder weather shows up any weakness in the plugs. If it turns out one (or more) of the plugs are duff, replace the entire set. Replacing just one plug is a false economy, and will soon pull the other plugs down. The smoke you are seeing is a result of incomplete combustion, or unburnt fuel.


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users