Jump to content


Photo

Climate Control Problems


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 961421

961421

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Name: Dave
  • Ford Model: Mondeo
  • Year: 2007
  • Location: Yorkshire

Posted 22 February 2012 - 07:49 PM

Hello,

I've just bought a 2007 Mondeo Titanium X with Sat Nav. The climate control system is linked into the Sat Nav. I cannot get the climate control to work. No matter what temperature I set the temperature to I cannot hear the fan speed increase. It just idles away. When I set it to manual control I the system works well and the heat increases inside the car. I've checked the fuse for the climate control under the dashboard and it appears fine. When it is pulled out the screen states the aircon is off, so its not the fuse.

Do you have any ideas as to what the problem is.

Thanks

Dave

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Stoney871

Stoney871

    Resident Peacekeeper

  • Super Mod
  • 18,108 posts
  • Name: Clive
  • Ford Model: 2015 Focus ST3 250BHP
  • Year: 2015
  • Location: Devon
Contributor

Posted 23 February 2012 - 12:44 AM

I'd go to a qualified aircon engineer - usually a good garage will do.
The refrigerant is probably low and the system will not run up if the pressure is down.


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users