• Share Your Car Experience
      Share Your Car Experience
    • Savings Up to 15% Off For Members
      Savings Up to 15% Off For Members
    • Join Premium & Save
      Join Premium & Save
    • Get Your Club gear
      Get Your Club gear
    • Huge Range of Ford Parts
      Huge Range of Ford Parts
    • 1000's Of Fords For Sale
      1000's Of Fords For Sale


Gino

Management light stays on

5 posts in this topic

Hi, could someone tell me how to rest the manaement lamp please. I have tried the 30 minute batter disconnection. Is there another way without taking it to a ford dealer.

Theres always a way i know just need to chat to the right people who know!

Many thanks for your help

Jim

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Hi, could someone tell me how to rest the manaement lamp please. I have tried the 30 minute batter disconnection. Is there another way without taking it to a ford dealer.

Theres always a way i know just need to chat to the right people who know!

Many thanks for your help

Jim

are you 100% sure there isnt a fault still present? Im not sure but you might need to take it to a garage to have it reset, although mine went away itself

Share this post


Link to post
Share on other sites
are you 100% sure there isnt a fault still present? Im not sure but you might need to take it to a garage to have it reset, although mine went away itself

Yes all fixed I just want to know how to clear the light. t was a coil pack that gave a number 2 cylinder missfire

Share this post


Link to post
Share on other sites

if the 30min dissconnection didnt reset the light you will most likely have to have the light reset with a code reader.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've been having trouble with my car and the management light has been off and on and decided to stay on all the time last night. I needed to check the spacing in my spark plugs an did so this morning and now the light has gone off. I have't fixed the problem yet but the light has gone away.

I can't tell you exactly what I did to make it go away but here's everything that I did.

remove Air filter from top of engine,

unplug plug 1 and remove spark plug,

replaced plug 1 and reconnected lead,

unplug plug 2 and remove spark plug,

replaced plug 2 and reconnected lead,

unplug plug 3 and remove spark plug,

replaced plug 3 and reconnected lead,

To remove plug 4 i had to disconnect all the plug leads,

unplug plug 4 and remove spark plug,

replaced plug 4 and reconnected all leads,

Then replaced the air filter and the light was gone.

Not sure how or why it has gone as I thought the only way to get it to go off was by having run the diagnostics on the car.

I can't see that removing the plugs would have made it go away. It may possibly have been because I disconnected all the plug leads?

Not sure is my answer, but it might be worth 30mins taking the plugs out and put them back and see if it goes away.

Hope this works for you.

H.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now