Jump to content


Photo

Help Engine Running Problems 1.6 16V Zetec Injection


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Stables89

Stables89

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Name: Andy
  • Ford Model: Escort 1.6 16v
  • Year: 2000
  • Location: Aberdeenshire

Posted 03 March 2012 - 11:58 PM

hi, i have a problem with my ford escort. when the engine is idlling its spluttery and jittery i came o the conclusion that its running on 3 cylinders. i removed the spark plug leads one at a time and the one on cylinder 4 is the only one that doesnt seem to have any effect on the engine when its removed (not firiing). but there is a spark coming from the lead.

im hoping that a new set of spark plugs will do the trick but noticed someone elses post on here from a few years ago that someone had the same problem and had to have their injectors cleaned and all sorts but still didnt solve the problem after changing the plugs and leads aswell. anyone know what else could be wrong or any tips incase changing the spark plugs doesnt work?

thanks in advance

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,466 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 04 March 2012 - 05:28 PM

have a compression test done to rule out valve or head problems

#3 Stoney871

Stoney871

    Resident Peacekeeper

  • Super Mod
  • 15,214 posts
  • Name: Clive
  • Ford Model: Focus mk2 1.8 TDCI Sport
  • Year: 2007
  • Location: Devon
Contributor

Posted 04 March 2012 - 06:43 PM

+1


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users