Jump to content


Show
Photo

Guide For Focus Mk2/mk2.5 C-Max/kuga ~Elm 327 Cable And Ff2 Program

translating

  • Please log in to reply
2067 replies to this topic

#1606 Zurrieq

Zurrieq

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 109 posts
  • Name: Stephen
  • Ford Model: Fiesta
  • Year: 2006
  • Location: Other / Non-UK

Posted 19 September 2013 - 03:52 PM

So how is the english version of FFN comming?

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#1607 Brazh

Brazh

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 23 posts
  • Name: Evgeny
  • Ford Model: Focus mk2 1.8 TDCi chiptuning 150 hp
  • Year: 2006
  • Location: Other / Non-UK

Posted 20 September 2013 - 04:59 AM

Manged to download both files but still can't open the elm am running windows 7 if that helps cheers.

1. What is USB-UART chipset (driver name)?

2. What number of COM port?



#1608 marius1980

marius1980

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Name: Persa
  • Ford Model: Focus
  • Year: 2009
  • Location: Other / Non-UK

Posted 24 September 2013 - 06:29 PM

Hello. I was wondering if i can change the language of the SRM module from german to english with this software. I own a FF2 facelift, 1.6 TDCI, 109 bhp.



#1609 mayak

mayak

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 66 posts
  • Name: Marcin
  • Ford Model: Focus mk 2
  • Year: 2007
  • Location: Other / Non-UK

Posted 24 September 2013 - 07:02 PM

No

#1610 FlyLikeABird777

FlyLikeABird777

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Name: Chris
  • Ford Model: S-Max
  • Year: 2012
  • Location: Other / Non-UK

Posted 26 September 2013 - 04:40 PM

I recently purchased a pre-modded Elm from ebay (search "modified elm327" and scroll down to the blue one) as I didn't fancy chancing my luck with a soldering iron!
Device arrived super quick and, much to my delight, works flawlessly.
No problems connecting at 500K and I have already used it to activate auto-locking ;-)
I was wondering what to activate next? Any recommendations..?

#1611 dezwez

dezwez

    Dezwez

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 4,121 posts
  • Name: Derek
  • Ford Model: ford focus 1.8 zetec mk 2.5
  • Year: 2008
  • Location: Cambridgeshire

Posted 29 September 2013 - 06:59 PM

hi anyone no if you can alter the time the center display says on thanks

#1612 JW1982

JW1982

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 412 posts
  • Name: Wilco
  • Ford Model: Focus MK2 First Edition
  • Year: 2005
  • Location: Other / Non-UK

Posted 29 September 2013 - 07:39 PM

The time which is shown on the display of the instrument cluster needs to be changed in the radio menu.

 

When an aftermarket radio is fitted it is not possible anymore to change the time. In this case a workarround is to temporarily activate the fuel fired heater setting of the instrument cluster. if this setting is active the time can be set in the menu of the instrument cluster. When the time is correctly changed the fuel fired heater setting needs to be deactivated again.



#1613 dezwez

dezwez

    Dezwez

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 4,121 posts
  • Name: Derek
  • Ford Model: ford focus 1.8 zetec mk 2.5
  • Year: 2008
  • Location: Cambridgeshire

Posted 29 September 2013 - 08:01 PM

The time which is shown on the display of the instrument cluster needs to be changed in the radio menu.
 
When an aftermarket radio is fitted it is not possible anymore to change the time. In this case a workarround is to temporarily activate the fuel fired heater setting of the instrument cluster. if this setting is active the time can be set in the menu of the instrument cluster. When the time is correctly changed the fuel fired heater setting needs to be deactivated again.

no it should have read


hi anyone no if you can alter the time the light in center display stays on thanks

#1614 JW1982

JW1982

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 412 posts
  • Name: Wilco
  • Ford Model: Focus MK2 First Edition
  • Year: 2005
  • Location: Other / Non-UK

Posted 30 September 2013 - 03:48 AM

Oh, I misread your question. The time the display still lights after the car is locked can not be changed. The display is switched on if the CANbus system is active. After the car is locked the CANbus system will go into sleep mode after 15-30 minutes. The time between locking the car and going into sleepmode the display will still be switched on. 



#1615 dezwez

dezwez

    Dezwez

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 4,121 posts
  • Name: Derek
  • Ford Model: ford focus 1.8 zetec mk 2.5
  • Year: 2008
  • Location: Cambridgeshire

Posted 30 September 2013 - 06:27 AM

ok thanks

#1616 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 14,731 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 30 September 2013 - 12:54 PM

I seem to have an issue with mine, where most the time (or at least every time I have looked) the light is on permenantly. That being said I do recurringly have a "can bus comms fault" error U1900 reported on my OBD....



#1617 dezwez

dezwez

    Dezwez

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 4,121 posts
  • Name: Derek
  • Ford Model: ford focus 1.8 zetec mk 2.5
  • Year: 2008
  • Location: Cambridgeshire

Posted 05 October 2013 - 01:41 PM

hi on this page I don't seem to be able to read or wright to it I have run my elm config at 500000

still nothing any help please

1_zps5adeed4e.jpg



#1618 Preee

Preee

    Ford Fruitcake

  • Moderator
  • 4,098 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Focus Tit X Mk3 | Fiesta Zetec Mk7
  • Year: 2012
  • Location: Shropshire
Contributor

Posted 05 October 2013 - 07:24 PM

Dezwez

Your picture seems to show nothing selected , did you "read first".



#1619 dezwez

dezwez

    Dezwez

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 4,121 posts
  • Name: Derek
  • Ford Model: ford focus 1.8 zetec mk 2.5
  • Year: 2008
  • Location: Cambridgeshire

Posted 05 October 2013 - 07:32 PM

Dezwez

Your picture seems to show nothing selected , did you "read first".

hi mate it what just comes up I am not able to read it nothing happens  just says file frw.dat is missing



#1620 Preee

Preee

    Ford Fruitcake

  • Moderator
  • 4,098 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Focus Tit X Mk3 | Fiesta Zetec Mk7
  • Year: 2012
  • Location: Shropshire
Contributor

Posted 05 October 2013 - 07:44 PM

hi mate it what just comes up I am not able to read it nothing happens  just says file frw.dat is missing

 

Ok from your download , make a folder and extract al files from the original download into it , ELMConfig is searching for the data folder , so place both the data folder and the Elmconfig.exe in it's own folder together.



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users