Jump to content


Photo

Guide For Focus Mk2/mk2.5 C-Max/kuga ~Elm 327 Cable And Ff2 Program

translating

  • Please log in to reply
1990 replies to this topic

#1111 Preee

Preee

    Ford Fruitcake

  • Moderator
  • 4,059 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Focus Tit X Mk3 | Fiesta Zetec Mk7
  • Year: 2012
  • Location: Shropshire
Contributor

Posted 27 January 2013 - 08:22 PM

is that the lates software.there is one a few pages back that wont let me down load


Yes it is a direct link to civil-zz download page

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

#1112 mrmetallica

mrmetallica

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 154 posts
  • Name: john
  • Ford Model: focus titanium 1.6
  • Year: 2009
  • Location: Greater London

Posted 27 January 2013 - 08:42 PM

Yes it is a direct link to civil-zz download page



cheers.

#1113 Rh1no

Rh1no

    Too much time on the boards

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 710 posts
  • Name: Rhino
  • Ford Model: Focus Zetec S
  • Location: Lancashire

Posted 27 January 2013 - 10:42 PM

I do need to get round to having this done, my current display is very slow and sluggish :/

#1114 Hell5200

Hell5200

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 31 posts
  • Ford Model: Ford Focus Econetic Estate
  • Location: Worcestershire

Posted 28 January 2013 - 07:51 PM

Would this work on my ford focus econetic estate 59 plate?

#1115 Preee

Preee

    Ford Fruitcake

  • Moderator
  • 4,059 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Focus Tit X Mk3 | Fiesta Zetec Mk7
  • Year: 2012
  • Location: Shropshire
Contributor

Posted 28 January 2013 - 08:28 PM

Would this work on my ford focus econetic estate 59 plate?


Yes there will be various things that will work on your Focus

#1116 Hell5200

Hell5200

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 31 posts
  • Ford Model: Ford Focus Econetic Estate
  • Location: Worcestershire

Posted 28 January 2013 - 08:29 PM

Great will get on to it and let you know how it goes!

#1117 Preee

Preee

    Ford Fruitcake

  • Moderator
  • 4,059 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Focus Tit X Mk3 | Fiesta Zetec Mk7
  • Year: 2012
  • Location: Shropshire
Contributor

Posted 28 January 2013 - 08:32 PM

Great will get on to it and let you know how it goes!


Cool , remember to follow the golden rule ! , Save your configuration before you edit anything and keep the config files for each page safe , in case you ever need to go back to default.

#1118 Hell5200

Hell5200

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 31 posts
  • Ford Model: Ford Focus Econetic Estate
  • Location: Worcestershire

Posted 28 January 2013 - 08:35 PM

Cheers will do. I usually have backups of my backups :)

#1119 Daz-ST

Daz-ST

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 19 posts
  • Ford Model: Focus ST 225
  • Location: Lancashire

Posted 29 January 2013 - 01:35 AM

If you have lost the steering settings i have seen this before , try turning off HEC shift up.

Did you not make any backups of your config before you changed any settings ?


yeah all sorted now, read it on a focus forum in malaysia about unticking the shift up which i did and its came back.
i have backups of all pages on the laptop, golden rule no 1.

not sure if you can help me on another issue, i enabled dds on my 59 plate forcus st and the option on the dash to set tyres which works fine but i got a flat before but never got a warning.

the things i enabled was
HEC config page 1 epb level1/ dds level 2/3 ticked
HEC config page 2 hec level 2/3 menu speedlock supression all ticked
BCM config dds focus facelift kuga ticked

is there anything i have missed

#1120 Preee

Preee

    Ford Fruitcake

  • Moderator
  • 4,059 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Focus Tit X Mk3 | Fiesta Zetec Mk7
  • Year: 2012
  • Location: Shropshire
Contributor

Posted 29 January 2013 - 06:17 AM

I have seen this before where it does not work so there may be a setting in the abs module that neess changing . Which I dont think elmconfig can do

#1121 Hell5200

Hell5200

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 31 posts
  • Ford Model: Ford Focus Econetic Estate
  • Location: Worcestershire

Posted 31 January 2013 - 10:15 AM

Got my elm cable haven't modified it yet, but enabled radio display and the shift light, tried Eco mode but it didn't work guessing I need to do the update, tried the reverse sound and washer fluid level but the sound was annoying and I don't think I've got a sensor so disabled them both again.

#1122 zangaby

zangaby

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 23 posts
  • Ford Model: Focus 2
  • Year: 2008
  • Location: Other / Non-UK

Posted 31 January 2013 - 02:23 PM

Yes, for ECO mode you need to update.

#1123 Carl0s

Carl0s

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 117 posts
  • Ford Model: Focus 1.6 TDCi
  • Year: 2006
  • Location: Other / Non-UK

Posted 31 January 2013 - 03:05 PM

The shift up light is the red up-arrow on the dash? And is the "eco mode" supposed to do?

#1124 mrmetallica

mrmetallica

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 154 posts
  • Name: john
  • Ford Model: focus titanium 1.6
  • Year: 2009
  • Location: Greater London

Posted 31 January 2013 - 05:27 PM

The shift up light is the red up-arrow on the dash? And is the "eco mode" supposed to do?



it tells you how well you have been driving

#1125 RobTdci

RobTdci

    Newbie

  • FOC Supporters
  • 1 posts
  • Ford Model: Focus
  • Location: Lancashire

Posted 31 January 2013 - 09:51 PM

Has anyone updated to the 509 ROM from a 203 Rom? I am just a little nervous that if I update mine from 203 to 509 that it may then not work with the other modules.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users