AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


Preee

Guide For Focus Mk2/mk2.5 C-Max/kuga ~Elm 327 Cable And Ff2 Program

2,493 posts in this topic

 

Famous error:

"Component 'mscomm32.ocx' or one of its dependencies not correctly registered: a file missing or invalid"

Copied dll's in Windows, System32, run as administrator,RegDll.bat(as adminitrator). Same results.

Running W7 Pro x64.

What am I missing?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Find your win32 64bit folder and do the same

Share this post


Link to post
Share on other sites

Where exactly is that folder?

Also I saw that before copying the files in the Windows folder the app didn't started at all(mscomm32.ocx error), now the application starts but when I want to start in the offline mode the error appears again .

For W7 x64 users:

Copy files in c:\windows\syswow64

And than from the cmd register files:

regsvr32 c:\windows\syswow64\comdlg32.ocx

regsvr32 c:\windows\syswow64\MSCOMCTL.OCX

regsvr32 c:\windows\syswow64\mscomm32.ocx

Share this post


Link to post
Share on other sites

you will need to copy the reg.dll files to

C:\Windows\SysWOW64 then run the reg.dll file from there.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So copy and open the reg.dll file to C:\Windows\SysWOW64 and C:\windows\sys32

That should do it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Willy I copied the files to SysWOW64, registered the files manualy and now it works fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Excellent news and a good guess by me :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, but still wayiting for the interface to actualy do something on the car :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah you sould have asked me, i could have done it for you, for a small fee ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I missed that topic, but the problem is that I'm not in the UK.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah i decided to stick to the UK to make it easier but have posted to Sweden and Spain at extra cost. When you get it it'll be like Christmas has come early, but don't forget to save each page before you get carried away and change everything :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just in case anyone else mist my post in the FOR SALE section here it is again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, you are right, I'll try not to be carried away :)

The main reason why I took it is to activate my cruize control, the rest is bonus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone know if you can do things with the new version of Elmconfig that you can't do with the old version?

Don't need the dash module firmware as I already have the latest version so I'm not going to upgrade unless there's significant new features.

Eco mode sucks btw - not worth bothering with.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I already have a bluetooth ELM327 reader, is there a way of using this with the program or can it only be used the USB version?

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've done this and it took ages to get working.

I still can't change anything on the first page on the GEM side (all the delay times)

I use a cable version now cos It's a lot easier.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Right I'm not sure if this has been asked before or not but when I go to update to rom level 0509 I get a window pop up and says "file frw.dat is missing"? What?? And also I can only seem to make changes with the old version of the elmconfig if I change anything through the new version nothing happens but when I used old one eureka!! Anyone know why or had same issues?

Last but not least when I check the box for DDS as soon as I press write configuration, I'm guessing it resets the module then I get a message sayin " tyre pressure system malfunction"?? My traction control light is on with Some lateral acceleration sensor error, might that be the cause?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi there folks!

I am new to the forum, and I just stumbled on this topic, and I was fascinated that yo could access the ecu to activate this features.

I have a question, I have a Focus 1.6 TDCI Sportvan 2007, that has this little stupid onboard computer

0.jpg

Could anyone tell me what exactly can I modify/active with this configuration? I guess this is in any way updatable, like the other, and doesn't have eco drive, Iam I right?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Right. The eco-mode is only for the MK2,5. In the MK2 you can activate the instant fuel consumption and the auto door lock.

Share this post


Link to post
Share on other sites