Ford Owners Club - Ford Forums Messages

Club Announcements

Discounted Car Insurance: Owners Club insurance could save you money on your car insurance. Get a quote

Review your Ford: Help others when it comes to buying a car like yours and review your Ford now

Ford Car Parts: View All ford car parts by category. Look for Ford Car Parts now!

AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


ledbury

Escort Starting Problem

3 posts in this topic

hi i have just bought a n reg ford escort 1.4 and i have found that when i start it from cold its fine but once its warmed up and i switch it off it wont start again and when you try if feels like the battery is flat but if you then leave it till next day it starts fine so dont think its the battery and its just had a new starter motor so shouldnt be that does any one have any ideas any help would be apriciated thanks ben

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Heavy discharge test the battery and check the charge rate, there is a wire that runs across the front panel that comes from the alternator, check all the wires in there as they sometimes break causing the battery not to charge, this is a common problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now