Jump to content


Photo

Coil Pack And Fuel Economy


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 fintious maximus

fintious maximus

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 110 posts
  • Name: Andy
  • Ford Model: Modeo Estate 2.0 Zetec
  • Year: 2001
  • Location: Yorkshire

Posted 24 March 2012 - 09:37 AM

My Mondeo seems to misfire slightly when pulling in low revs and after reading some related posts i'm thinking it may be coil pack or leads. never removed a coil pack before so is there anything like corrosion to clean up in there or any precautions when removing to inspect? Also,seen coil packs on ebay for under £20 that claim to be oem standard - any good or stick to Ford parts?

Also, filled to the brim with petrol last weekend and have covered £330 miles and guage is at the bottom again - is this normal range? Expected at least 400 miles on a tank.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Z3 MON

Z3 MON

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 328 posts
  • Name: David
  • Ford Model: Ford Mondeo 2.0 TDCI 115 Mistral 2004
  • Year: 2004
  • Location: Surrey

Posted 24 March 2012 - 09:51 AM

I'm presuming a petrol, in which case 330 isn't that bad considering ur cars not running right. Use Ford parts not eBay ones as I have bought eBay ones in the past and it was rubish. U might.want to clean and spray the plate that the coil pack sits on, they do rust. Simple and easy to remove just remember which way the leads go :)

#3 fintious maximus

fintious maximus

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 110 posts
  • Name: Andy
  • Ford Model: Modeo Estate 2.0 Zetec
  • Year: 2001
  • Location: Yorkshire

Posted 24 March 2012 - 10:31 AM

Cheers David, are there contacts in there that would clean (like in a dizzy cap). Yes,it is petrol.. Do you think coil pack would cause missing?

#4 fintious maximus

fintious maximus

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 110 posts
  • Name: Andy
  • Ford Model: Modeo Estate 2.0 Zetec
  • Year: 2001
  • Location: Yorkshire

Posted 28 March 2012 - 12:00 PM

changed spark plugs this morning and hesitation seems to have gone! Taking it for a longer run this afternoon to prove.... Fingers crossed an easy fix.

Update - nah, still hesitant but doesn't seem quite as bad. Have ordered an ebay coil pack to try that before departing with £160+ for genuine Ford one.

Anyone think it could be coil pack or any other suggestions?

#5 Gareth Prosser

Gareth Prosser

    Newbie

  • Members via FB
  • Pip
  • 4 posts
  • Name: Gareth
  • Ford Model: 2.5 ghia x estate
  • Year: 2002
  • Location: Cardiff

Posted 01 April 2012 - 12:22 PM

Sounds exact same symptoms as mine....coil pack. engine management light coming on or flickering? my e-bay coil pack lasted 31/2 weeks, local motor factors for a genuine part and was still only £26, been fine for 6 months now.

#6 fintious maximus

fintious maximus

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 110 posts
  • Name: Andy
  • Ford Model: Modeo Estate 2.0 Zetec
  • Year: 2001
  • Location: Yorkshire

Posted 01 April 2012 - 04:46 PM

It was the HT leads in the end after changing plugs and coil pack. If ebay one lasted 3 weeks I might put the original back on....

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users