Jump to content


Photo

Jerking Win Applying Pressure At Start Of Acceleration


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Francis Mooney

Francis Mooney

    Newbie

  • Members via FB
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: Francis
  • Ford Model: Mondeo ST tdci
  • Year: 2006
  • Location: Stirlingshire

Posted 25 March 2012 - 09:26 AM

Hi guys I'm new to the forum. For the past few weeks my 2006 mondeo st tdci has been running odd. Irrispective of gear I can force a jerk or shudder at the very start of applying pressure to the accelerator. The car was serviced 3 months earlier and from the same garage as last 3 services. At the moment its not consistent and I do get a couple of hours where there is no problem at all. However as time goes on the jerk appears worse. Again it can be forced just by adding a small bit of pressure on the pedal. Once pressed the jerk doesnt appear again until you lift of then back on.

Any suggestions? There are no fault lights appearing on the dash either.

Thanks in advance

F

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Z3 MON

Z3 MON

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 328 posts
  • Name: David
  • Ford Model: Ford Mondeo 2.0 TDCI 115 Mistral 2004
  • Year: 2004
  • Location: Surrey

Posted 25 March 2012 - 09:35 PM

Millage??

Also was the fuel filter done on the last service???

#3 Francis Mooney

Francis Mooney

    Newbie

  • Members via FB
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: Francis
  • Ford Model: Mondeo ST tdci
  • Year: 2006
  • Location: Stirlingshire

Posted 26 March 2012 - 06:55 PM

Hi

the mileage is 64,280 nd it only had interim service. The last major service was last year at 51,672 where the fuel filter was done. It does emit black smoke slightly when revving stationery.

F

#4 Z3 MON

Z3 MON

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 328 posts
  • Name: David
  • Ford Model: Ford Mondeo 2.0 TDCI 115 Mistral 2004
  • Year: 2004
  • Location: Surrey

Posted 26 March 2012 - 07:54 PM

Fuel filter change and a strip down and clean of the egr and inlet

#5 Francis Mooney

Francis Mooney

    Newbie

  • Members via FB
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: Francis
  • Ford Model: Mondeo ST tdci
  • Year: 2006
  • Location: Stirlingshire

Posted 01 April 2012 - 07:20 AM

Thanks David,

Took it to the garage and turns out the egg valve was gone. Now replaced for the second time in 5 years. I would say that the symptoms this time were completely different from the last time. The last time it affected the turbo in a way that it disabled it?!?!?!?

Anyway all fixed and running like a dream. Thanks for helping out.

F


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users